Föreningens verksamhet

Verksamheten nu och förr

Lovisa Tor rf är en allmän förening grundad 1909. Under de gångna åren har många olika idrottsgrenar utövats inom föreningen. För tillfället kan man i Tor utöva innebandy, skidning, friidrott och badminton. Under de gångna åren har man bl.a. haft fotboll, orientering och skrinning på programmet.

Äldre Lovisa bor minns kanske, när man spelade fotbollsmatcher på torget, när man ordnade rosettskrinning med hornmusik ute på Lovisaviken, när dåvarande presidenten Urho Kekkonen deltog i det första Stefan Löfvingloppet på skidor år 1957 eller när drygt tusen personer deltog i Ärevarvet i Kapellparken. I alla dessa evenemang har Lovisa Tor haft sitt finger med i spelet.

För tillfället är en stor del av de aktiva juniorer eller juniorlag, dock är föreningens ”ansikte utåt” herrarnas innebandylag, som säsongen 2022-2023 spelar i Suomi-serien med målsättning att stiga till följande serienivå ”divari”. Tors smått fanatiska hejarklack tillsammans med maskoten ”Torbjörn” och den gamla brandsirenen är redan rätt kända i innebandykretsarna i hela landet.

Föreningens idrottare har också representerat Finland i olika grenar och stått på prispallarna i både internationella tävlingar och FM-tävlingar.

Lovisa Tors maskott Torbjörn och innebandylag.
Ge high-five Torbjörn!

Lätt att komma med

Samarbetet med de lokala företagen, med övriga idrottsföreningar samt Lovisa stad löper bra och vi är ytterst tacksamma för det stöd och de möjligheter vi får att kunna erbjuda meningsfull verksamhet speciellt för barn och ungdomar.

Kom med att bekanta dig, delta eller understöda vår verksamhet!

Vår e-postadress info@tor.fi

Vårt nummer är FO-0999928-7