Spännande när Tor besegrade Erä Akatemia

This post is also available in: Finska

HELSINGFORS Division ett-matchen mellan Erä Akatemia och Tor blev mycket spännande på fredagskvällen i Mosahallen. Hemmalaget gav sig inte lätt och fastän siffrorna skrevs 4–6 (0–2, 2–2, 2–2) till Tor var segern inte på något sätt lättköpt.

Jere Jokinen, tvåmålsskytt till vänster, Iiro Liede 1+0 och Andreas Hietala 0+3. Foto: Benny Liljendahl

Första perioden började lite trevande, men slutligen var det Tor som hade kommandot. Spelet var fysiskt och perioden bjöd på tre utvisningar, av vilka en dömdes åt Tor. Inför andra perioden ledde Tor med siffrorna 0–2, målen gjordes av Jere Jokinen och Jonas Hällfors. Ett specialomnämnande förtjänar Niko Nordström som i första perioden gjorde två fenomenala räddningar. Först motade han ett skott och sedan rullade bollen ännu nästan på mållinjen.

Andra perioden öppnades med ett snabbt mål i numerärt överläge av Jonas Hällfors, 0–3 till Tor. Sedan reducerade Erä innan Tor åter gick upp i en tremålsledning. Men efter Eräs 2–4 mål vid tiden 31.14 gick Tors spel i lås och var stundom rentav kaotiskt.

Ännu mer spännande blev det i början av tredje perioden då Erä gjorde 3–4. Tors supportrar kunde andas ut för en stund då Jere Jokinen gjorde 3– 5, men matchen var inte slut. En grov passningsmiss av Tor ledde till att Eräs Valtteri Saari kom loss och kunde göra 4–5.
Tor fick ett straffslag ganska snabbt efter det, men bollen gick inte i mål och Tor gjorde inte heller mål under därpåföljande powerplay. Då bara två minuter och fjorton sekunder återstod av matchen trixade Iiro Liede in segermålet 4–6. Fastän Erä sedan pressade utan målvakt red Tor ut stormen och som det sista säkra låset i laget fanns Niko Nordström.

Bronsmedaljen gick till Tors Jere Jokinen, silver till Erä Akatemias Henri Luoma och guldmedalj till Tors Jonas Hällfors.

Resultatservice.

Text: Carita Liljendahl

Tors poäng: Jonas Hällfors 2+1, Jere Jokinen 2+0, Asko Santero 1+1, Iiro Liede 1+0, Andreas Hietala 0+3.

Tor spelare söndagen den 3.12 i Åbo mot FBC Turku, matchen börjar klockan 16.