Seger för Tor i öppningsmatchen

This post is also available in: Finska

NYKARLEBY – Början av matchen var lite trög för oss. Vi litade ändå på vårt kunnande och på att vi kunde göra bättre ifrån oss längre fram under matchen. Det kändes fint att vi också kunde göra mål i numerärt underläge.

Så här säger Tors kapten Jonas Hällfors efter matchen mot Blue Fox i lördags. Öppningsmatchen i innebandyns division ett slutade 3–6 (1–2, 1–2, 1–2). Hällfors själv gjorde hattrick, det tredje målet i tom bur. Han valdes också till matchens bästa spelare.

Jesse Tolvanen redo vid målet. Foto: Carita Liljendahl

Matchen började ganska försiktigt. Bägge lagen trevade sig fram. Tors skapade sitt första farliga läge då 6.17 hade spelats. Lagets målvakt Niko Nordström gjorde i början av perioden några fina räddningar och kom på det sättet bra med i matchen. Efter det spelade han också stabilt och valdes till matchens tredje bästa spelare.

I slutet av första perioden fick Sami Aalto en fem minuters utvisning för våldsamt spel. Mycket hårdare tag har publiken genom åren fått se, utan att spelarna fått mer än två minuters utvisningar, så även i det här fallet kan man anse att två minuter hade varit lagom. Tor spelade ändå disciplinerat i varje numerärt underläge och Blue Fox kunde inte göra ett enda powerplaymål.

I den andra perioden var Tor starkare och snurrade gång på gång bort motståndarlagets spelare. Tor skapade många fina lägen framför mål, men fler än två fullträffar blev det inte.

I tredje perioden hade Blue Fox ett stolpskott och returen slogs förbi ett öppet mål. I övrigt var det Tor som hade hand om spelet. Joni Niiranens 2–5 fullträff i numerärt underläge, som kom på en öppning av Niko Nordström från målet, var vackert att se på.

I dag spelar Tor i Seinäjoki mot Nurmon Jymy. Matchen börjar klockan 13 och den kan följas här.

Matchprotokoll.

Tors poäng: Jonas Hällfors 3+0, Joni Niiranen 1+1, Jesse Tolvanen 1+0, Iiro Liede 1+0, Matias Palm 0+1, Niko Nordström 0+1, Joni Kelloniitty 0+1, Andreas Hietala 0+1.

Målen på video, pääkallo.fi.

Text: Carita Liljendahl