Tor – Steelers 5-7

This post is also available in: Finska

Trots att Tor fick en flygande start mot Steelers i söndagens match i division ett blev det förlust med siffrorna 5-7 (4-1, 1-3, 0-3).
Tor var bättre i första perioden och vann den klart med siffrorna 4-1. De två första målen kom på mindre än tre minuter. Trots att Steelers reducerade till 2-1 i powerplay lyckades Tor hålla ihop sitt spel. Laget gjorde 3-1 i numerärt överläge och 4-1 målet var snyggt då Dan Forsströms långa passning hittade Jesse Tolvanen som stod framför målet och styrde in bollen.

Den andra perioden inleddes i sin tur med två snabba mål av Steelers. Perioden var ganska jämn trots att Steelers vann den med siffrorna 1-3.
I tredje perioden utnyttjade gästerna sina mållägen effektivt medan Tor inte lyckades trycka in en enda boll i nätmaskorna. 0-3 till Steelers talade sitt tydliga språk.

– Vi fick inte bollen att göra jobbet och rörde inte heller på oss så pass att försvararna skulle ha hittat lediga spelare att passa till, säger Tors tränare Sebastian Freudenthal.
Steelers tränare Jani Järvinen var nöjd med andra och tredje periodens spel.
– Vi satsade på ett aktivt spel och lyckades ofta få bollen bort av motståndarna. Men det är aldrig lätt att spela i Lovisa. Tor hade tre segrar bakom sig och vi kommer att få se många jämna matcher också i år i division ett .

Jonas Hällfors premierades som Tors bästa spelare. Han kunde ändå inte spela hela matchen ut då han skadade vristen.
– Det blir röntgen i morgon. Jag vet inte vad som hände men vristen vred sig på något sätt. Jag försökte fortsätta spela men det gick inte, det gjorde för ont.
Enligt Hällfors spelade Tor inte direkt dåligt mot Steelers men gästerna var snäppet bättre och vann den här gången.

Sammandrag av matchen finns här.
Målen på video.
Presskonferensen på video.

Tors poäng: Jonas Hällfors 2+0, Jesse Tolvanen 1+1, Dan Forsström 1+1, Sami Aalto 1+0, Joni Niiranen 0+2.
Guldmedalj: Ville Lastikka, Steelers.
Silver: Jonas Hällfors, Tor.
Brons: Teemu Metsälä, Steelers.
Tidningen Östnylands stjärnor: Jonas Hällfors 3, Niko Nordström 2, Jesse Tolvanen 1.
Hungrigaste spelaren: Jesse Tolvanen.
Följande match: Lördagen den 17.10 klockan 17 Tor – Erä Akatemia.

Teksti/Text: Carita Liljendahl