SB Vaasa selkeästi parempi

This post is also available in: ruotsi

LOVIISA SB Vaasa oli selkeästi parempi divarin ensimmäisessä loppuottelussa lauantai-iltana. Voitto tuli selvin numeroin 4–9 (0–2, 2–4, 2–3).

Arttu Turunen, Jonas Hällfors ja SB Vaasan maalivahti Mikael Aromaa. Foto: Benny Liljendahl

Ensimmäisessä erässä Torilla oli runsaasti maalintekopaikkoja, yksi tolppalaukaus ja yksi hylätty maali. SB Vaasan tempo oli myös korkea, laukaukset teräviä ja onnistumisprosentti hyvä.

Toinen erä alkoi Torin ylivoimalla, mutta yv-tilanteet eivät tällä kertaa toimineet kuin vasta kolmannessa erässä ja silloinkin jäähyä oli jäljellä vain yksi sekunti.

Joni Niiranen, Tero Saaristo ja Jimmy Sved. Foto: Benny Liljendahl

Kolmannessa erässä Tor teki kyllä parhaansa, mutta tilanteesta 2–6 oli vaikea nousta.

– Vaasa oli tänään selkeästi parempi, sanoo Peik Salminen ottelun jälkeen. Huomenna on silti uusi päivä. Näissä loppupeleissä saa hävitä yhden ottelun, voitamme huomenna ja sitten tiistaina kotona.

Salminen totesi myös, että Tor osaa pelata paremmin.

– Mutta jos pelaa käsijarru päällä käy näin.

SB Vaasan valmentaja Jari Lipsanen sanoo, että runkosarja on ollut tasainen. Loppusijoitukset siinä eivät kerro ihan kaikkea joukkueiden osaamisesta.

– Meillä oli tänään hyvä viimeistely ja maalivahtipeli.

Torin valmentaja Marko Paju sanoo, että hänen joukkueensa oli hieman kipsissä.

– En tiedä painaako fyysinen väsymys vai henkinen. Pidämme palaverin ja puhumme asiasta vielä ennen sunnuntain peliä. Luulisi pelaajien syttyvän kun on playoffotteluista kyse.

Toinen loppupeliottelu pelataan sunnuntaina 11. maaliskuuta Vaasassa. Jos Tor voittaa, kolmas ja ratkaiseva ottelu pelataan Loviisassa tiistaina 13. maaliskuuta.

Tulospalvelu.

Maalikooste.