Tor kohtaa loppupeleissä SB Vaasan

This post is also available in: ruotsi

Loviisan Tor voitti runkosarjan päätösottelunsa lauantaina kotona. Numerot O2 Jyväskylää vastaan kirjattiin 5–1 (1–0, 1–0, 3–1).

Tämä tarkoittaa, että Torin sijoitus divarin runkosarjassa on kolmas.

Samana iltana NST valitsi ensimmäisenä vastustajakseen Joensuun Josban. Tämän jälkeen M-Team valitsi Limingan Niittomiehet. Loviisan Tor valitsi kahdesta jäljelle jääneestä vaihtoehdosta SB Vaasan ja näin ollen Nurmon Jymylle jäi vastustajaksi Porin Karhut.

Tor pelaa siis kotona SB Vaasaa vastaan lauantaina 10. maaliskuuta.

Asko Santero teki runkosarjan päätösottelussa kolme maalia. Foto: Benny Liljendahl

Ottelu Jyväskylää vastaan oli alusta melkein loppuun saakka erittäin vauhdikas. Sekä vierasjoukkueella että kotijoukkueella oli paljon maalintekopaikkoja, mutta yleisö sai ensimmäisessä erässä nähdä vain yhden täysosuman. Niko Nordströmin otteet olivat Torin maalissa varmat ja hänet palkittiin myös joukkueen parhaana pelaajana. Nordström sai melkein nollapelin, vastustajien ainoa osuma tuli ajassa 59.22.

Kentän ”kingi” oli kuitenkin Asko Santero, joka teki kolme maalia. Ensimmäisen ajassa 3.09, toisen ylivoimatilanteessa kun ottelua oli jäljellä noin yhdeksän minuuttia, ja kolmannen tyhjään maaliin ajassa 59.36.

Toisen erän alussa O2 Jyväskylälle tuomittiin kaksi jäähyä, jonka jälkeen Tor karkasi 2–0 johtoon. Erässä nähtiin myös kolmas maali. Joni Niirasen kaukolaukaus oli tarkka, mutta maalia ei hyväksytty. Toinen tuomari oli nimittäin ennen sitä näyttänyt joukkueille, että tulee kiistapallo – kun taas toinen tuomitsi Torille samasta tilanteesta vapaalyönnin.

Kolmas erä jatkui vauhdikkaana ja 3–0 oli hieno yhteistyö, minkä päätteeksi Sami Aalto teki maalin ja syöttöpiste kirjattiin Joni Niiraselle. Asko Santeron kylmänrauhallinen 4–0 maali, joka tuli pallonriiston jälkeen, katkaisi vastustajan selkärangan.

– Tottakai häviö harmittaa, sanoo Jyväskylän Alvar Mahlberg ottelun jälkeen. Tavoitteemme kauden alussa oli loppupelipaikka, nyt joudumme pelaamaan sarjassa säilymisestä Tiikereitä vastaan.

Torin Nicolas Malmberg totesi, että hänen joukkueensa puolustus toimi hyvin ja myös tarvittavat maalit syntyivät.

Torin valmentaja Marko Paju totesi, että muutaman päivän lepo teki joukkueelle hyvää. Ennen sitä joukkueella oli kolme peliä neljän päivän aikana.

– Oli tiukka ottelu tänään, mutta asenteemme oli hyvä, pelasimme playoff-otteella niin kuin pitikin.

Torin pisteet: Asko Santero 3+0, Sami Aalto 1+0, Iiro Liede 1+0, Andreas Hietala 0+2, Joni Niiranen 0+1, Jesse Tolvanen 0+1, Jere Jokinen 0+1.

Teksti: Carita Liljendahl

Maalikooste.

Lehdistötilaisuus.