Kolmas erä ratkaisi EräViikenkejä vastaan

This post is also available in: ruotsi

LOVIISA Loviisan Torin ja EräViikingit Akatemian välinen ottelu oli kahden erän ajan ja vielä kolmannen erän alussa todella tasainen. Tor meni 2–0 johtoon, mutta vieraat tasoittivat nopeasti 2–2 ja nousivat myös 4–2 tilanteesta lukemiin 4–4. Tämän jälkeen Tor onnistui paremmin maalinteossa ja lopputulos kirjattiin 8–4. Viimeisen osuman kotijoukkue teki tyhjään maaliin.

Matias Palmin saldo ottelussa, 2+0. Foto: Benny Liljendahl

Ottelussa nähtiin muutama kaunis maali, esimerkiksi 1–0, joka lähti Jere Jokisen syötöstä takakentältä maalin eteen, missä Iiro Liede oli sopivasti paikalla. Liede teki myös 2–1 lähietäisyydeltä Sami Aallon syötöstä.

Vaikka EräViikingit Akatemia tasoitti 2–2 Tor ei lannistunut. Ajassa 30.12 Jonathan Flinck teki 3–2 Conny Lindblomin syötöstä ja 17 sekuntia myöhemmin oli Peik Salmisen vuoro iskeä 4–2 Joni Niirasen syötöstä. Toiseen erätaukoon mentiin tilanteessa 4–3.

Andreas Hietala vauhdissa. Foto: Benny Liljendahl

Kolmas erä oli vajaat neljä minuuttia vanha kun vieraat tekivät 4–4 tarkalla laukauksella maalivahti Henri Haapaniemen vasempaan alanurkkaan. Tor ei siitä lannistunut, vaan meni johtoon 5–4 ajassa 44.45 (Matias Palm/Jesse Tolvanen) ja 6–4 oli sitten Joni Kelloniityltä tarkka veto, syöttäjänä Nicolas Malmberg.

Ottelun ehkä hienoin maali nähtiin ajassa 55.17, jolloin Joni Niiranen pisti pitkän syötön Jesse Tolvaselle, joka maalin edessä kylmänrauhallisesti harhautti maalivahdin ja teki 7–4. Viimeinen maali kirjattiin Matias Palmille ja syöttöpisteen sai maalivahti Haapaniemi.

Tilanne taulukossa on erittäin tasainen. Kuusi joukkuetta mahtuvat sijoille 8–13. Viidellä niistä on 22 pistettä ja yhdellä 23 , joten pistemenetys oli EräViikinkeille vaikea. Joukkue on sijalla 13. Tor on sarjassa neljäntenä kun runkosarjassa on neljä ottelua jäljellä.

Tor pelaa ensi viikonloppuna lauantaina 24. helmikuuta FBC Turkua vastaan kotona ja sunnuntaina vieraissa Tiikereitä vastaan.

Teksti: Carita Liljendahl

Tulospalvelu.

Maalikooste.

Lehdistötilaisuus.