Tor voitti jännittävän kamppailun

This post is also available in: ruotsi

HELSINKI Divarin ottelusta Erä Akatemia – Tor muodostui todella jännittävä kamppailu perjantai-iltana Mosahallissa. Kotijoukkue ei antautunut helposti ja vaikka loppunumerot kirjattiin 4–6 voitto ei mitenkään ollut Torille selvä eikä helppo.

Jonas Hällfors teki ottelussa kaksi maalia ja yhden syöttöpisteen. Foto: Benny Liljendahl

Ensimmäinen erä alkoi hieman varovaisesti, mutta loppuen lopuksi Tor hallitsi sen. Peli oli fyysistä ja yleisö sai nähdä kolme ulosajoa, joista Torille tuomittiin yksi. Toiseen erään mentiin Torin johtaessa 0–2, maalintekijät olivat Jere Jokinen ja Jonas Hällfors. Erityismaininnan ansaitsee Torin maalivahti Niko Nordström, joka ensimmäisessä erässä teki pari loistotorjuntaa. Ensin hän torjui laukauksen ja tämän jälkeen pallo kävi melkein maaliviivalla, mutta Nordströmin akrobatiaa oli huikeata katseltavaa eikä Erä enää päässyt kaventamaan.

Toinen erä alkoi heinosti Torin kannattajien näkökulmasta katsottuna. Erää oli pelattu vain 16 sekuntia kun Jonas Hällfors ylivoimalla teki 0–3. Kotijoukkue teki ensimmäisen maalinsa ajassa 26.07, mutta Tor meni taas ajassa 30.21 1–4 johtoon Asko Santeron ja Jonas Hällforsin kauniilla yhteistyöllä. Ajassa 31.14 Erä Akatemia pääsi taas kaventamaan 2–4 ja tämän jälkeen Torin riveissä vallitsi melkoinen kaaos erän loppuun saakka.

Jännitys tiivistyi kolmannen erän alussa kun Erä Akatemia teki 3–4. Torin kannattajat pääsivät hetkeksi piinasta kun Jere Jokinen laukoi 3–5, mutta ottelu ei päättynyt tähän. Kohtalokas harhasyöttö Torilta johti siihen, että Erän Valtteri Saari pääsi täysin vapaaksi ja iski numerot 4–5. Torille tuomittiin hetken päästä rangaistuslaukaus, mutta se epäonnistui eikä sen jälkeinen ylivoimakaan tuottanut maalia. Ajassa 57.46 Iiro Liede taiteili voittomaalin 4–6 ja vaikka Erä Akatemia pelasi ilman maalivahtia se ei enää kyennyt yllättämään. Viimeinen lukko Torin puolustuksessa oli varmasti pelannut Niko Nordström.

Pronssimitali annettiin Torin Jere Jokiselle, hopeinen Erä Akatemian Henri Luomalle ja kultainen Torin Jonas Hällforsille.

Tulospalvelu.

Teksti: Carita Liljendahl

Torin pisteet: Jonas Hällfors 2+1, Jere Jokinen 2+0, Asko Santero 1+1, Iiro Liede 1+0, Andreas Hietala 0+3.

Tor pelaa sunnuntaina 3.12 Turussa, vastustaja on FBC Turku ja ottelu alkaa klo 16.