A-juniorit ylempään jatkosarjaan

  • Ensimmäisessä pelissä vastassa Tikkurilan Tiikerit. Joukkue tiedettiin etukäteen todella laadukkaaksi, viime kaudella A:n SM-sarjassa esiintyneeksi ryhmäksi. Ottelupaikkana Kauklahden THT-Center.
    Pelissä oli todella panosta sillä voitolla Torilla oli mahdollisuus kuitata suora paikka ylempään jatkosarjaan. Valmistautuminen, tavoitteet ja taktiikat olivat hyvin hiottuja.
    Ottelun alkuun Tor pääsee heti ylivoimalle, mutta tulosta ei tullut. Vastustaja pääsi aloittamaan maalinteon ja siirtyi johtoasemaan viiden minuutin pelin jälkeen. Tor kuitenkin tasoitti vain kaksi minuuttia myöhemmin Emil Koson komealla laukauksella yläkulmaan Markus Ruonalan loistosyötöstä. Vastustaja pääsee kuitenkin tekemään maalin ja ottaa etumatkaa. Näillä lukemilla(2-1) päättyi ensimmäinen erä.
    Toinen erä alkoi jälleen Loviisan ylivoimalla mutta pallo ei verkkoon päätynyt hyvistä yrityksistä huolimattta. Tiikerit rokottaa täysilukuisena armotta ja siirtyy 3-1 johtoon. Perään Tor joutuu alivoimalle ja vastustaja iskee vielä neljännen maalinsa. Loviisa ryhdistäytyy ja kaventaa peliä Niko Oravan tulisesta vedosta verkon perälle Niilo Mantilan syötöstä.

Kolmanteen erä alkaa Torin merkeissä ja tulos näkyy taululta kun (ajassa 34.12) Conny Lindblom herättelee joukkueta taistelemaan. Vastustaja pääsee vastaamaan ja tekee maalin Torin päähän. Emil Koso ei tätä hyväksy ja käy kuittaamassa Markus Ruonalan syötöstä.
Vastustaja ei päästä helpolla ja iskee kaksi nopeaa maalia Loviisan päähän, lukemat 7-4.
Tor ei kuitenkaan anna periksi. Markus Ruonala tekee kovasti töitä joukkueelle ja syöttää Niilo Mantilalle, joka taistelee kavennuksen täräyttäen verkot töttörölle. Tämä ei kuitenkaan riittänyt Torin orastavasta kiristä huolimatta.
Loviisan Tor A-pojat hävisivät tasaisen väännön jälkeen Tikkurilan Tiikereiden A-pojille lukemin 5-7.
Tulos tarkoitti suoraa jatkopaikkaa Tiikereille ja Torille lohkon kolmosijaa sekä karsintapaikkaa.

Karsintaottelussa vastaan asettuu GrIFK, panoksena paikka ylempään jatkosarjaan.
Ottelu alkaa loistavasti ja Loviisa aloittaa maalintekemisen jo 30s. pelin jälkeen, kun Jonathan Flinck iskee Conny Lindblomin syötöstä. Tästä ei mene kauaa kun Väinö Paavilainen syöttää loistavasti ja Niilo Mantila iskee pallon maaliin. Vain viisi sekuntia myöhemmin Jonathan Flinck taiteilee pallon vastustajan maaliin ilman syöttäjää.
Vastustaja alkaa myös heräillä otteluun ja kaventaa peliä kahdella maalilla. Ensimmäiselle erätauolle Torin johdossa 3-2.
Toiseen erään Tor terävöittää taas peliään ja ottaa ottelun haltuunsa.
Maalinteon aloittaa Jere Lehtola Niklas Rosqvistin syötöstä siirretyn rangaistuksen aikana. Heti perään Kasper Tähkä lisää vastustajan tuskaa Jonathan Flinckin syötöstä. Ronny Blomqvist näyttää pakinosastolta taitojaan ja lataa pallon verkkoon ja lukemiksi jo 6-2. Minuuttia myöhemmin Jonathan Flinck suurentaa eroa, syöttäjänä Oscar Arnkil. Jere Lehtola käy vielä naulaamassa Ronny Blomqvistin avulla lukemiksi 8-2. Tämä jää myös ottelun päätöslukemiksi kun kolmas erä maaliton.

Päivän aikana onnistujia oli koko joukkueellinen, mutta turnauksen Tor-vasara, Mjölner, ojennettiin Blomqvistin toimesta pelimiehen asennetta osoittaneelle Niilo Mantilalle.
Seuraavat A-poikien pelit jatkuvat siis nuorten 1-divisioonan ylemmässä jatkosarjassa ja haaste tulee olemaan kova. Sarjaan selvinneet joukkueet:
FC Tuusula
M-Team 2
Losb
Tiikerit
Loviisan Tor
EräViikingit Akatemia

Teksti: Niilo Mantila