Loviisan Tor C-juniorit kotiturnauksessa

Agricolahallissa pelattiin lauantaina C-junioreiden haastaja-alkusarjan viimeinen turnaus. Ulkona sade sulatteli ensilumia, kun hallin sisällä nautittiin salibandysta ja kahvion antimista

Tor – ÅIF
Turnauksen avausotteluna nähtiin itä-uusmaalaisten kohtaaminen, kun vastaan tuli ÅIF Hunters Sipoosta. Avauserässä Tor jäi hivenen telineisiin eikä peli lähtenyt rullaamaan. ÅIF vastaavasti oli hyvällä liikkeellä alusta alkaen. ÅIF hallitsi ja sipoolaisten työ palkittiin kahdella maalilla. Tor ei avauserässä maalin makuun päässyt.

Toisessa karvausta nostettiin ja saatiin jalkaakin liikkeelle. Heti toisen erän ensimmäisellä minuutilla pääsi Jonatan Hurmerinta liruttamaan kavennuksen Jerry Jakobssonin syötöstä. Peli jatkui vauhdikkaana ja tasaisena. Hieman ottelun puolivälin jälkeen Juuso Suomalainen karvasi vahvasti ylhäällä, rohmusi pallon itselleen ja sipaisi pelin tasoihin. Heti seuraavalla minuutilla ÅIF kuitenkin kuittasi ja siirtyi taas johtoon 3-2. Toiseen erän ei enempää osumia ja kolmanteen ÅIF:n johtaessa 2-3.

Päätöserässä Torin tasoituksen rakensivat Ståhl & Ståhl. Rasmus tarjoili ja Linus teki ja peli tasan 3-3. Vaan kuten jo edellisenkin maalin jälkeen ei keskittyminen heti oman maalin jälkeen ollut terävimmillään ja taas ÅIF kuittasi ja siirtyi uudelleen johtoon. Ja kuittasipa vielä toistamiseen heti aloituksesta ja yht’äkkiä Tor kahden maalin takaa-ajoasemassa. Lopussa Tor otti maalivahdin pois ja pelasi kuudella viittä vastaan ja onnistuikin kaventamaan, mutta pelikelloon jäi vain sekunti. Kavennuksen pommitti sisään Axel Ahoranta. Voitto ÅIF:lle maalein 4-5. ÄIF voitti lohkon kärkikamppailussa vielä EräViikingit maalein 6-2 ja voitti näin koko lohkon.

Tor – M-Team
Torin alkusarjan viimeinen ottelu pelattiin M-Teamia vastaan. Peli oli alusta alkaen Torin otteessa, mutta toisaalta hallinta oli näennäistä eikä tulosta tahtonut syntyä. Kuparinen saatiin kuitenkin ja rikki, kun avauserän ainokaisen teki Jesse Holmberg. Maalin ei merkattu syöttäjää.

Toisessa erässä Torilla oli epäonneakin, kun pelaajan maila nousi lämärin jälkeen ja osui vastustajaa päähän. Vammoja ei syntynyt, mutta tilanteesta Tor viideksi minuutiksi alivoimalle. M-Teamin ylivoiman aikana nähtiinkin maali, mutta pallo löytyikin helsinkiläisten verkosta. Jerry Jakobsson syötti ja Axel Ahoranta murtautui läpi ja iski Torin 2-0 johtoon. Jäähyn aikana ei enempää maaleja nähty kumpaankaan päätyyn. Toista erää oli jäljellä reilu kaksi minuuttia, kun M-Team rikkoi kuparisensa. Tor kuitenkin kuittasi juuri ennen erätaukoa ja Tor kolmanteen erään 3-1 johtoasemassa. Torin kolmannen maalin teki Petteri Turto Jonatan Hurmerinnan syötöstä.

Päätöserän alkuun ketju Willner-Ståhl-Ståhl rakensi hienon maalin. Tekijänä Mathias Willner ja syöttäjänä Linus Ståhl. Jääkiekossa myös Rasmukselle olisi napsahtanut tehopinna. M-Teamin puhti alkoi laantua eikä se pystynyt enää haastamaan Loviisaa. Loppunumeroiksi 5-1 teki Jesse Holmberg Juuso Suomalaisen syötöstä. Tor hallitsi pelitapahtumia ja ansaittu voitto Loviisaan.

Molemmissa peleissä maalissa pelannut Emil Jaatinen poimi kovia lämäreitä yhdellä kädellä kuin kypsiä omenia ja teki hienoja avauksia. Taisi yhdestä Emilin heittämästä avauksesta tulla maalikin, mutta pöytäkirjaan tuomari kirjasi syöttäjäksi pelaajan.

Alkusarja on nyt pelattu. Vasta syksyllä perustettu ja harjoitukset aloittanut Torin C-joukkue sijoittui sarjassa hienosti kolmanneksi. Sarjassa Tor päästi vähiten maaleja ja esimerkiksi lohkovoittaja ÅIF:ia vastaan pelattiin kaksi ottelua, joista tuloksena tasuri ja maalin tappio. Erät menivät 3 Torille, 2 ÅIF:lle ja yksi tasan. Haastajien jatkosarja alkaa 26.11

Otteluiden tilastot

Tor – ÅIF 4 – 5
Jonatan Hurmerinta 1+0
Juuso Suomalainen 1+0
Linus Ståhl 1+0
Axel Ahoranta 1+0
Jerry Jakobsson 0+1
Rasmus Ståhl 0+1
Mathias Willner
Martin Leppälä
Petteri Turto
Sebastian Hollmen
Martin Björkell
Jesse Holmberg
Jesper Palmgren
Emil Jaatinen (mv)

Tor – M-Team 5 – 1
Jesse Holmberg 2+0
Axel Ahoranta 1+0
Petteri Turto 1+0
Mathias Willner 1+0
Jerry Jakobsson 0+1
Jonatan Hurmerinta 0+1
Linus Ståhl 0+1
Juuso Suomalainen 0+1
Emil Jaatinen (mv)