Torin juniorivalmentajat koulutuksessa

Iso joukko Loviisan Tor salibandyn juniorivalmentajia starttasi viikonloppuna Salibandyliiton SBV1-valmentajakurssin Loviisan liikuntahallissa.

Kurssilla oli kokonaista 16 osallistujaa. Osallistujista osalla on pitkä tausta Torin riveistä sekä pelaajana että valmentajana ja lisäksi mukana myös monia uusia ja innokkaita valmentajanalkuja. Lisäksi Lapinjärven LuLista on myös valmennusta mukana.

Kouluttajana kurssilla toimii Suomen Salibandyliiton kouluttaja Jarmo Härmä.

Kurssi koostuu 40 tunnista lähiopetusta sekä 60 tuntia itseopiskelua. Kurssin käyneillä on valmiudet:
* Suunnitella, toteuttaa ja arvioida yksittäinen harjoituskokonaisuus sekä 4-6 viikon harjoittelujakso.
* Käyttää rajallinen aika tehokkaasti painopisteiksi valittujen asioiden kehittämiseen.
* Kehittää pelaajiaan pelin ja pelinomaisen harjoittelun avulla.
* Kehittää pelaajien teknisiä ja taktisia taitoja, fyysisiä ominaisuuksia sekä sosiaalisia/vuorovaikutusvalmiuksia.
* Toteuttaa lajiharjoittelun yhteydessä ominaisuusharjoittelua / kehittäviä alku- ja loppuverryttelyjä.

Kurssin lähijaksot järjestetään Loviisassa kevään ja kesän aikana, kurssi päättyy elokuussa ennen uuden kauden alkua.

”Haluamme seurassa ottaa askeleita eteenpäin ja näkisin, että tällä kurssilla ja ylipäätään seuran valmennuksen kehittämisellä on iso osa siinä suunnitelmassa.
Valmentajien kouluttaminen on todella tärkeä asia, juniorimäärät ja joukkueet kasvaneet tällä kaudella taas kovalla vauhdilla ja siinä kyydissä pitäisi pysyä.
Seurassa haluamme tarjota alueen lapsille ja nuorille mahdollisimman hyvän ympäristön harrastaa, missä lapsen ja nuoren on hyvä olla ja siinä samalla kehittyä urheilijana sekä salibandynpelaajana” kommentoi seuran juniorivalmennuspäällikkö Pekka Palomäki.
”Meillä Loviisassa on olemassa polku pienimmistä kerholaisista aina aikuisten pääsarjatasolle asti, mikäli tahtoa ja halua sinne asti vaan riittää. Se on hieno juttu se ja meidän seuran juniorivalmentajien rooli auttamassa ja tukemassa sillä reissulla on todella tärkeä.”

Koulutuksen lähijaksoilla käydään yhdessä keskustellen teoriaa sekä kentän tasolla toteutetaan demoharjoituksia ryhmässä.

”Loistava tiimi on kasassa. Todella iloinen siitä, että ollaan saatu näinkin paljon tuoreita kasvoja mukaan toimintaan ja valmentaminen Loviisan Torissa kiinnostaa.
Pelkkä kurssin käyminen ei tee kenestäkään valmentajaa, mutta että sieltä löytyy se halu kehittää itseään ja saada uusia työkaluja harjoitusarkeen ja arjen tekemiseen, silloin ollaan hyvällä tiellä.
Samalla kun pyritään siihen, että jokainen tässä meidän
yhteisössä sparraa ja tukee toinen toistaan, vaihtaa ajatuksia, haastaa; se vie meidän kaikkien toimintaa yhdessä eteenpäin sekä samalla tuo tekemiseen lisää laatua. Ja on tottakai samalla hauskaa ja mielekästä”

Ensimmäinen lähijakso ryhmältä on nyt takana, ohjelmassa on pureskella opittua käytännössä ja seuraava jakso odottaa jo toukokuun lopulla.

 

Mikäli sinä haluaisit mukaan toimintaan, tervetuloa!
Ole yhteydessä:
torsbjuniorit@meiliboxi.fi