Torin hyvä vire jatkui

This post is also available in: ruotsi

Noin kolmisenkymmentä innokasta Loviisan Torin fania piti kovaa meteliä Kuopiohallissa lauantai-iltana. Kotijoukkue Welhot, myös yksi divarin kärkijoukkueista, teki ensimmäisen maalin, mutta tasoituksen jälkeen Tor hallitsi peliä miltei koko ajan.

Tuomas Savukoski palkittiin Torin ja ottelun parhaana pelaajana. Foto: Lovisa Tor

Loppunumerot olivat, tasaisen ensimmäisen erän jälkeen, Welhoille tylyt 3–11 (1–1, 1–5, 1–5). Torin vahvan esityksen takana oli koko joukkue ja puolustus teki ehjän suorituksen. Erityismaininnan ansaitsee maalivahti Niko Nordström,  joka palkittiin pelin jälkeen pronssimitalilla. Myös joukkueen nuorimmat pelaajat osallistuivat maalintekoon ja tekivät pisteitä. Conny Lindblom teki kaksi maalia, Alvar Luode, Nicolas Malmberg ja Stefan Brusas saivat kukin syöttöpisteen. Ottelun ja Torin paras pelaaja oli työmyyrä Tuomas Savukoski.

Ottelu oli melkein alusta loppuun vauhdikas ja välillä laitojen reunat painuivat kasaan kun pelaajat lensivät niitä kohti. Jäähyjä nähtiin pelissä kolme, kaksi tuomittiin Torille, mutta joukkueet selvisivät niistä takaiskuitta.

Jesse Tolvasen saldo Kuopiossa oli 1+1. Foto: Lovisa Tor

Vaikka Tor oli kolmannen erän alussa johdossa numeroin 2-6 jännitystä riitti faneille. Salibandyssä voi lyhyen ajan sisällä tapahtua aika paljon. Kotijoukkue yritti parhaansa ja pelaajat laukoivat paljon, mutta Nordström oli maalissa valppaana.

Kun Iiro Liede siirretyn rangaistuksen aikana teki 3-9 ja peliaikaa oli jäljellä kymmenen minuuttia tuntui siltä että peli oli ratkaistu. Tommi Taimiston onnistunut rangaistuslaukaus tiesi 3-10 ja lopullinen niitti 3-11 iski kolmen maalin tekijä Matias Palm ajassa 56.11.

Torin pisteet: Matias Palm 3+0, Tommi Taimisto 2+2, Conny Lindblom 2+0, Jesse Tolvanen 1+1, Iiro Liede 1+0, Joni Kelloniitty 1+0, Peik Salminen 1+0, Nicolas Malmberg 0+1, Jonas Hällfors 0+1, Tuomas Savukoski 0+1, Stefan Brusas 0+1, Markus Hällsten 0+1, Alvar Luode 0+1, Mikko Valto 0+1.

Tänä iltana Tor pelaa Kontiolahdella, vastustaja on LeBa SB. Voit seurata ottelua muun muassa tämän linkin kautta.

Maalikooste.

Tulospalvelu.

Julle Sumén. Foto: Lovisa Tor

Welhot-Tor ottelua oli myös seuraamassa Torin loukkaantunut pelaaja Julle Sumén. Hänen polvensa on ollut tulehtunut jo yli kaksi kuukautta.

– Kipulääkkeiden avulla olen pelannut, sanoo Sumén. Lääkärit epäilivät alussa että polvikierukka oli revennyt, mutta magneettiröntgenin mukaan kyseessä on vain paha tulehdus ja niin kutsuttu plica vamma.

Plica on polven nivelkalvossa oleva poimu, joka voi tulehtua esimerkiksi toistuvan virheellisen rasituksen johdosta.

– Tavoite on, ettei polvea tarvitsisi leikata ja oma tavoitteeni on päästä mukaan playoffpeleihin. Kuntouttaminen tapahtuu sitten kunnolla kesällä.

Julle Suménilla oli aikaisemmin ongelmia vasemman polvensa kanssa. Kyseessä oli silloin rustovamma ja Sumén pelkäsi, että ura loppuu siihen. Hän selvisi kuitenkin siitä, mutta nyt toinen polvi reistailee.

– Tämä ei ole mitenkään tyypillinen salibandyvamma, sanoo 30-vuotias Sumén. Tämä taitaa olla aika tavallinen rasitusvamma. Olenhan harrastanut urheilua 24 vuotta.

Teksti: Carita Liljendahl