Jännitysnäytelmä päättyi Torin voittoon

This post is also available in: ruotsi

Kauan näytti siltä että ulosajot tulevat olemaan Torille kohtalokkaita. Ottelun aikana FBC Turkua vastaan niitä tuli peräti seitsemän. Mutta aivan ottelun lopussa turkulaisjoukkueelle tuomittiin viiden minuutin rangaistus. Sen aikana kotijoukkue teki kaksi ratkaisevaa maalia. Ottelu päättyi numeroin 8-7 (1-3, 1-1, 6-3).

– En nähnyt tilannetta mistä tuli viiden minuutin rangaistus, sanoo vierasjoukkueen valmentaja Teemu Vainio ottelun jälkeen. Mutta kai se oli sen arvoinen. Tottakai nämä viimeiset minuutit ratkaisivat ottelun, mutta teimme myös ennen sitä virheitä. Peli loppuu vasta 60 minuutin jälkeen.

Joukkue kiittää kotiyleisöä. Foto: Loviisan Tor.

Antti Keskitalo valittiin vierasjoukkueen parhaaksi pelaajaksi. Hänen mielestä tunnelmat olivat ottelun jälkeen tietenkin apeat. Kokonaisuutena peli oli silti hänen mielestään hyvä, tempo oli kova ja katsomossa hyvät tunnelmat.

Jesse Tolvanen Torista sai hopeisen Veikkausmitalin ja olin Torin paras pelaaja.

– Meiltä puuttui kolme hyvää pelaajaa ja silti saimme pelimme kulkemaan, se tuntuu hyvältä. FBC Turku on erittäin kova joukkue. Heti kuin teimme virheitä vastustaja rankaisi niistä.

Myös Torin pelaajavalmentaja Peik Salminen oli syystä tyytyväinen ottelun jälkeen.

– Vastustajalla on monta hyvää pelaajaa. Pärjäsimme tilanteessa viisi viittä vastaan melko hyvin, mutta alivoimatilanteissa olimme tänään aika heikkoja.

Se on siinä, voittomaali 8-7. Maalintekijä, Peik Salminen. Foto: Lovisa Tor

Torilla oli ringissään 14 pelaaja. Tommi Taimisto loukkasi edellisessä pelissä jalkansa ja Jonas Hällfors on potenut flunssaa. Molempien pitäisi päästä melko pian pelaamaan. Sen sijaan Andreas Hietala ei pysty silmävammansa takia vielä pelaamaan.

– Tuntui tottakai hyvältä voittaa kun vastassa oli kova jengi, FBC Turku on divarin parhaasta päästä.

Tempo oli tosiaan paljon kovempi kuin edellisenä iltana Helsingissä missä HIFK kaatui numeroin 2-9. Tor oli koko ajan taka-ajoasemassa. Kuuden minuutin jälkeen numerot taululla olivat 0-2, vajaan kymmenen minuutin jälkeen 1-3.
Toisessa erässä 1-4 maali tuli ajassa 22.33. FBC Turku teki ylivoimatilanteissa kokonaan kolme maalia.

Jesse Tolvasen tehot ottelussa oli 1+2. Foto: Loviisan Tor.

Myös kolmannen erän alussa vieraiden johto oli kolme maalia tilanteessa 3-6. Silloin peliaikaa oli jäljellä hieman yli 12 minuuttia.

Tor ei silti koskaan lakannut taistelemasta. Kavennus 4-6 tuli ylivoimalla ajassa 50.46. Se oli Julle Suménin ensimmäinen täysiosuma sinä iltana, sen jälkeen tuli vielä kaksi. Myös 7-7 tehtiin ylivoimalla (Sumén) ja loppuniitti 8-7 ajassa 59.38, maalintekijänä Peik Salminen.

Torin seuraavat ottelut ovat 21.1, vastustajana LNM vieraskentällä ja perjantaina 27.1 Sipossa (Ådalens IF).

Torin pisteet: Julle Sumén 3+0, Peik Salminen 2+2, Jesse Tolvanen 1+2, Markus Hällsten 1+0, Iiro Liede 1+0, Matias Palm 0+1, Jonathan Flinck 0+1, Jere Jokinen 0+1.

Östnyland-lehden tähdet: Jesse Tolvanen 3, Julle Sumén 2, Peik Salminen 1.
Nälkäisin pelaaja: Matias Palm.

Tulospalvelu.

Maalit videolla.

Teksti: Carita Liljendahl

Ennen peliä Loviisan Tor muisti lahjoilla kaksi pelajaa. Andreas Hietala josta joulukuussa tuli isä ja Peik Salminen joka vähän aikaa sitten oli tehnyt sata maalia divarissa.

Foto: Loviisan Tor.