Tor voitti ”paikalliskamppailun”

This post is also available in: ruotsi

Vauhtia ja jännitystä riitti melkein alusta loppuun kun Loviisan Tor lauantai-iltana kohtasi Ådalens IF:än Sipoosta. Peli päättyi numeroin 11-7 ja maalikuninkaaksi nousi jälleen kerran Jonas Hällfors neljällä täysosumallaan.

– Tor oli tällä kertaa parempi, sanoo vastustajan parhaaksi pelaajaksi valittu Mikko Piippo ottelun jälkeen.  Meillä oli runsaasti maalintekopaikkoja ja mikäli olisimme pystyneet niitä kaikkia hyödyntämään niin ottelun lopputulos olisi voinut olla toinen.

Jonas Hällfors totesi että ottelu oli tasainen, mutta Tor onnistui tällä kertaa maalinteossa paremmin.

– Tottakai ottelu ÅIF:ää vastaan aina sytyttää ja oli todella kiva voittaa.

Jonas Hällfors teki jälleen neljä maalia. Foto: Carita Liljendahl

Jonas Hällfors teki jälleen neljä maalia. Foto: Carita Liljendahl

Sekä Mikko Piippo että sipoolaisjoukkueen valmentaja Sebastian Freudenthal on edustanut Tori a aikaisemmin. Toinen pelaajana ja toinen vielä viime vuonna päävalmentajana. Molempien mielestä Loviisaan on kivaa tulla pelaamaan.

– Monta vuotta tässä on ollut salibandyssä mukana, sanoo Freudenthal. Onhan se kivaa kun vielä osaa tuntea, että on perhosia vatsassa ennen pelin alkua.

Ådalens IF oli latautunut erityisen hyvin ennen ottelua. Freudenthalin mukaan joukkue ei silti onnistunut puolustamaan niin hyvin kuin piti. Eikä onnistunut estämään Hällforsia tekemästä maaleja.

– Teimme silti seitsemän maalia ja se oli positiivinen juttu, hän lisää.

Torin pelaajavalmentaja Peik Salminen kehuu joukkueensa maalivahtia. Ilman Henri Haapaniemen loistavia torjuntoja, joita tuli oikeaan aikaan, ottelun lopputulos olisi voinut ollut toinen.

– Tuntuu myös siltä että olemme viime aikoina joukkueena tehneet jotain oikein. Tällainen voitto maistuu hyvälle.

Ådalens IF:n riveissä pelasi myös Dan Forsström (1+0), joka viime vuonna vielä edusti Toria, ja entinen Torpelaaja Jyri Laine (1+1).

Ensimmäisen erän jälkeen peli oli tasan 3-3. Tämän jälkeen Tor vei erät numeroin 3-1 ja 5-3. Ottelu oli silti jännittävä, koska ÅIF ei antanut missään vaiheessa periksi. Kavennusmaalit tulivat usein heti Torin maalien jälkeen, ja pari maalia oli kaunista katseltavaa.

Tor pelaa keskiviikkona Helsingissä missä vastustajana on tähän saakka ei kertaakaan hävinnyt Erä Akatemia. Seuraava kotipeli ennen joulutaukoa pelataan sunnuntaina 11 joulukuuta jolloin Loviisaan saapuu NST Lappeenrannasta.

Torin pisteet: Jonas Hällfors 4+1, Conny Lindblom 1+2, Jesse Tolvanen 1+1, Tuomas Savukoski 1+1, Jere Jokinen 1+1, Tommi Taimisto 1+0, Iiro Liede 1+0, Matias Palm 1+0, Julle Sumén 0+2, Andreas Hietala 0+2, Alvar Luode 0+1.

Maalit videolla.

Lehdistötilaisuus videolla.