”Voitamme ja häviämme yhdessä”

This post is also available in: ruotsi

Loviisan Tor on pelannut yhdeksän ottelua 26:sta salibandyn divarissa. Joukkueen pelaajavalmentaja Peik Salminen sanoo, että hän jo kauan on halunnut jakaa ajatuksiaan joukkueen fanien ja yhteistyökumppaneiden kanssa.

– Syyskuusta lähtien olemme ottaneet monta pientä askelta, jotka enimmäkseen ovat vieneet meitä eteenpäin. Kohtaamme joka päivä uusia haasteita. Yksi niistä on vaikeat harjoittelumahdollisuudet. Siksi ottelumme ovat nykyään iso osa meidän harjoittelua.

Ennen jokaista kokoontumista osa pelaajista istuu autossa yhteensä tuhat kilometria.

– Meillä on pelaajia, jotka tulevat Lappeenrannasta ja Lohjalta. Kovin moni ei olisi valmis uhraamaan näin paljon harjoitusten takia, mutta meidän pelaajat tekevät sen. Sydän sykkii seuralle ja toivomme, että voisimme yhdessä fanien ja yhteistyökumppanien kanssa käydä kaiken läpi, sekä voittamisen ilot että häviämisen surut. Voitamme yhdessä, mutta häviämme myös yhdessä. Vaatii paljon harjoitusta, jotta voisimme joskus pelata niin hyvin, ettei kukaan voita meitä.

Tulevaisuutta ajatellen on samanaikaisesti tärkeää antaa peliaikaa joukkueen nuorille pelaajille.

– Kun otteluista tulee harjoituksia se näkyy tottakai tuloksissa, mutta olen silti sitä mieltä, että tämä taktiikka on tällä hetkellä oikea. Peliminuutit jaetaan 15 pelaajan kesken, jotta oppisimme tulevaisuutta ajatellen pelaamaan tarvittaessa vauhdikkaasti. On tärkeää osata luoda vastustajalle painetta. Jotta tätä uskalletaan tehdä oikealla ja toimivalla tavalla, meidän täytyy harjoitella sitä kauan. Kun aina ei ole harjoitusmahdollisuuksia, meidän täytyy harjoitella tätä peleissä.

Jos Salmisen tavoite olisi saada mahdollisimman paljon pisteitä runkosarjassa, Loviisan Tor pelaisi eri tavalla. Joukkue ei silloin myöskään olisi päästänyt niin monta maalia, kuten tähän saakka on päästänyt.

peik-salminen_webb

– Tavoitteeni on voittaa divarin pudotuspelit. Tiedän kyllä, että ellemme voita otteluita runkosarjassa, emme pääse pudotuspeleihin. Olen silti varma siitä, että mikäli joukkue tekee kovasti töitä, kuten urheilijoiden pitää tehdä, ja taistellaan loppuun saakka, silloin olemme ansainneet pudotuspelipaikan. Mikäli emme harjoittele, meillä ei ole pudotuspeleissä mitään tekemistä. Minusta tähän ei liity minkäänlaisia kysymysmerkkejä.

Salmisen mielestä kaikki häviöt tähän mennessä ovat olleet tarpeettomia. On samantekevää jos joukkue häviää yhdellä maalilla selkeän johdon jälkeen, tai jos joukkue kirii melkein toisen kiinni.

– Häviö on aina yhtä turha ja se on epäonnistuneen suorituksen tulos, riippumatta siitä, miten ja milloin maalit ovat syntyneet.

Pelaajavalmentaja sanoo että on myös samantekevää jos joukkueen loppusijoitus runkosarjassa on ensimmäinen tai kahdeksas.

– Joten miksipä ei sitten harjoitella myös otteluiden aikana, kun harjoitusmahdollisuudet matkojen takia ovat mitä ovat.

Peik Salminen toivoo, että kaikki sekä pelaajat että yhteistyökumppanit, fanit ja taustajoukot seisoisivat samalla puolella.

– Meidän pitää kunnioittaa toisiamme, puhutaan hyvää toistemme selkien takana. Tehdään tämä yhdessä, ja jokainen yrittää parhaansa. Mielestäni sellaiset ihmiset, jotka seisovat joukkueen takana myös tappion jälkeen, herättävät kunnioitusta. Tehdään joukkuetyötä, missä jokainen nauttii hienosta lajista ja joukkuehengestä. Joukkueeseen kuuluu kaikki, jotka seuraavat meitä. Olen kiitollinen siitä, että juuri sinä joka tämän luet seurat meitä. Joukkue taistelee koko ajan ja kehittyy päivä päivältä.