Welhot vei Torilta pisteet

This post is also available in: ruotsi

Kuopion Welhojen voittoavaimet sunnuntain ottelussa Toria vastaan oli ensinnäkin tappavan tehokas ylivoimapeli. Kun siihen lisää nopeat vastahyökkäykset ja sinnikäs karvauspeli loppunumerot 6-9 kertovat kutakuinkin aika paljon pelistä.
Eränumerot kirjattiin 2-1, 1-5 ja 3-3.

Tor avasi hyvin ja johti 2-0 kun peliä oli pelattu 15.25. Jonas Hällfors kiitti ja teki 1-0 kun vierasjoukkue menetti pallon omalla puolustusalueella ja 2-0 oli Conny Lindblomilta hieno kääntölaukaus. Kavennusmaali 2-1 tuli ajassa 18.20 minkä jälkeen Torille tuomittiin kaksi jäähyä.

Tor oli toisessa erässä koka ajan askeleen Welhoja jäljessä. Alvar Luode ja Joni Kelloniitty taustalla. Kuva: Carita Liljendahl

Tor oli toisessa erässä koka ajan askeleen Welhoja jäljessä. Alvar Luode ja Joni Kelloniitty taustalla. Kuva: Carita Liljendahl

Viidellä kolmea vastaan Welhot teki 2-2 kun toista erää oli pelatyu 18 sekuntia. 2-3 oli myös ylivoimamaali. Tor ei tällä kertaa onnistunut ylivoimatilanteissa yhtä hyvin.
Toisessa erässä Welhot oli selvästi parempi ja joskus tuntui siltä että Tor pelasi jatkuvaa alivoimaa. Vieraat saivat pallon jopa pomppimaan maaliviivalla.

Kolmannessa erässä Torille tarjottiin pari maalintekopaikkaa mutta joko laukaus meni ohi tai sitten Welhojen maalivahti Niko Frilander teki loistotorjuntoja. Tor taisteli kuitenkin hyvin ja pääsi Peik Salmisen ja Tommi Taimiston täysosumilla tilanteeseen 5-6. Erää oli silloin jäljellä vähän yli neljä minuuttia. Joukkue ei kuitenkaan päässyt kauan iloitsemaan koska 5-7 tuli 12 sekunnin jälkeen kaukolaukausella. Kaukolaukaus oli myös 5-8 osuma ajassa 56.31.
Tor yritti vielä loppuminuuteilla päästä tasoihin ilman maalivahtia mutta pallo karkasi ja Welhot teki 5-9 tyhjään maaliin. Torin lohdutusmaali 6-9 teki Matias Palm.

Lehdistötilaisuudessa Torin entinen pelaaja Sami Aalto, jonka tehot olivat 1+0, sanoi että Loviisan yleisön edessä on aina mahtavaa pelata.

– Ja toki oli nyt kivaa voittaakin, taittuu tuo kotimatka pojille Kuopioon ja minulle Jyväskylään helpommin.

Henri Haapaniemi ja Peik Salminen lehdistötilaisuudessa. Foto: Carita Liljendahl

Henri Haapaniemi ja Peik Salminen lehdistötilaisuudessa. Kuva: Carita Liljendahl

Torin maalivahti Henri Haapaniemeä palkittiin joukkueen parhaana pelaajana.
– Ensimmäisessä erässä pelattiin hyvin ja melko hyvin myös kolmannessa, mutta muuten olimme kyllä aika alakynnessä, hän toteaa.

Loviisan Torin seuraava peli pelataan Porissa lauantaina 29 lokakuuta Karhuja vastaan.

Torin pisteet:  Tommi Taimisto 2+1, Matias Palm 2+0, Jonas Hällfors 1+0, Conny Lindblom 1+0, Andreas Hietala 0+1, Joni Kelloniitty 0+1, Mikko Valto 0+1.
Östnyland lehden tähdet: Henri Haapaniemi 3, Tommi Taimisto 2, Matias Palm 1.
Nälkäisin pelaaja: Jesse Tolvanen.

Tulospalvelu.
Lehdistötilaisuus.
Maalikooste.