Torilla maalihanat auki

This post is also available in: ruotsi

Kotiyleisö sai nähdä monta maalia ja kokea paljon jännitystä lauantai-iltana kun Limingan Niittomiehet vierailivat Loviisassa. Divarin ottelu päättyi numeroin 11-7 (2-1, 4-1, 5-5).

Tor pelasi pirteästi ja loi paljon hyviä tilanteita ensimmäisen erän puoleen väliin saakka. 1-0 johtomaali syntyi ajassa 5.20 kun vierasjoukkue menetti pallon ja vastahyökkäyksessä Julle Sumén pisti pallon verkkoon Jonas Hällforsin syötöstä. LNM pysyi pelissä mukana hyvän maalivahtipelin ansiosta.
Kotijoukkue meni myös 2-0 johtoon ajassa 10.14 (Hällfors/Andreas Hietala), mutta LNM kavensi 2-1 vajaan minuutin jälkeen ja tauolle mentiin tilanteessa 2-1.

Conny Lindblom taistelee pallosta. Kuva: Carita Liljendahl

Conny Lindblom taistelee pallosta. Kuva: Carita Liljendahl

Toinen erä ei yleensä ole Torin paras, mutta nyt tehoja löytyi. Kahdeksan sekunnin jälkeen olivat numerot tulostaululla jo 3-1 (Jesse Tolvanen/Sumén), ja neljä minuuttia myöhemmin 4-1 (Iiro Liede/Tolvanen).
Ajassa 26.30 Tor teki ylivoimalla 5-1 (Sumén/Peik Salminen) ja 6-1 syntyi noin viisi minuuttia myöhemmin (Sumén/Hietala).  Ennen taukoa LNM kavensi 6-2 kun Tor menetti pallon keskialueella ja Tuukka Kivioja pääsi karkaamaan.

Myös kolmas erä alkoi Torin vahvalla esityksellä kun 44 sekuntia oli pelattu. 7-2 oli Jonas Hällforsin kaukolaukaus Andreas Hietalan syötöstä. Tässä vaiheessa kotijoukkueelle ehkä tuli hieman kylläinen ja turvallinen olo koska LNM pääsi tekemään kaksi maalia seitsemässä sekunnissa, yksi niistä ylivoimalla, ja yhtäkkiä tilanne olikin 7-4. Timeoutin jälkeen Tor kuitenkin ryhdistäytyi ja meni taas neljän maalin johtoon, 8-4 (Tommi Taimisto/Salminen).

Ottelun viimeisten kahdeksan minuutin aikana Tor pelasi paljon alivoimalla, kerran jopa kolmella kuutta vastaan kun LNM taisteli ilman maalivahtia. Vaikka LNM kavensi 8-5 ja 8-6 ja teki ylivmoimalla 9-7 kun kolmekymmentä sekuntia oli peliä jäljellä, Tor teki myös kahdessa minuutissa kolme maalia. 10-7 pistettiin tyhjään maaliin ajassa 59.48 ja viimeinen niitti 11-7 ajassa 59.59 oli myös alivoimamaali kun vieraat pelasivat ilman maalivahtia.

Tor pelaa sunnuntaina kotona  23. lokakuuta, vastustajaksi saapuu SB Welhot Kuopiosta.

Torin pisteet: Jonas Hällfors 4+1, Julle Sumén 3+1, Tommi Taimisto 2+0, Jesse Tolvanen 1+2 , Iiro Liede 1+0, Andreas Hietala 0+4, Peik Salminen 0+3.
Östnyland lehden tähdet: Julle Sumén 3, Jesse Tolvanen 2, Jonas Hällfors 1.
Nälkäisin pelaaja: Iiro Liede.

Tulospalvelu.

Lehdistötilaisuus.

Maalikooste.