Torille taisteluvoitto

This post is also available in: ruotsi

Kaksi salamannopeaa avausmaalia ja hyvä taistelutahto läpi koko ottelun olivat tällä kertaa avaimet voittoon. Loviisan Tor otti divarissa tärkeät pisteet vieraskentällä FBC Turkua vastaan. Voittonumerot kirjattiin 7-9 (2-2, 2-3, 3-4).

Peräti yksitoista Torin pelaajaa pääsi maali- ja syöttötilastoihin. Ykköskentän Jonas Hällfors maalasi pari kertaa – Conny Lindblom, Iiro Liede, Andreas Hietala ja Jesse Tolvanen kerran. Kakkoskentän maalintekijät olivat Tommi Taimisto ja Jere Jokinen. Kolmoskentän Matias Palm teki myös maalin.

Jesse Tolvanen teki yhden maalin ja sai kaksi syöttöpistettä. Jesse Tolvanen gjorde ett mål och passade till två. Foto: Carita Liljendahl

Jesse Tolvanen teki yhden maalin ja sai kaksi syöttöpistettä. Kuva: Carita Liljendahl

Loviisan Tor avasi ottelun varsin mallikkaasti kun Conny Lindblom vasemmalta laidalta syötti pallon maalin edessä olevalle Jesse Tolvaselle. Taululla numerot 0-1 ja peliä oli pelattu 12 sekuntia.
Tämän jälkeen FBC Turku tasoitti ajassa 7.48. Johtomaali 2-1 tuli ajassa 16.32 ja oli kaukolaukaus keskiviivan takaata. Torin tasoitus tuli niin sanotusti kreiviin aikaan kun Jere Jokinen Henri Haapalan syötöstä tuikkasi sisään 2-2 ajassa 19.44.

Toisessa erässä Tor oli vielä nopeampi maalinteossa kuin ensimmäisessä. Kuuden sekunnin jälkeen Jonas Hällfors iski 2-3, syöttäjäksi merkittiin Iiro Liede. Kahdeksan minuuttia tämän jälkeen tuli tasoitus 3-3 laukauksella oikealta laidalta. Tor kuitenkin rankaisi nopeasti kun Tommi Taimisto ajassa 29.44 lähietäisyydeltä painoi pallon maaliin. Myös Conny Lindblom oli sopivasti maalin edessä minuuttia myöhemmin ja löi tarkasti pallon verkkoon Tolvasen syötöstä.
Tämän jälkeen Torille tuomittiin kaksi jäähyä, toinen ajassa 31.35 ja toinen ajassa 33.46. Ensimmäisen jäähyn aikana kotijoukkue teki 4-5 mutta toisen Tor selvitti ilman takaiskua.
Epäonnistuneen rangaistuslaukauksen jälkeen Tor sai pelata ylivoimalla mutta maalia ei syntynyt.

FBC Turku on jälleen tehnyt kavennusmaalin. Kuva: Carita Liljendahl

FBC Turku on jälleen tehnyt kavennusmaalin. Kuva: Carita Liljendahl

Kolmannessä erässä FBC Turku tuli vauhdilla ja tasoitti 5-5 ajassa 42.35, mutta sai 37 sekuntia myöhemmin jäähyn. Siinä vaiheessa Torin Andreas Hietalan ylivoimamaali 5-6 oli tärkeä osuma. Se ei kuitenkaan riittänyt ja Torin kannattajat saivat ottelun loppuun saakka elää jännityksessä.
Ajassa 44.50 FBC Turku teki 6-6, mutta sortui sitten taas sääntöjen rikkomiseen. Tuli kaksi perättäistä ulosajoa ja toisen aikana Iiro Liede vei Torin johtoon numeroin 6-7. Toinen todella tärkeä maali oli Matias Palmin 6-8 osuma. Hän riisti pallon vastustajilta ja ohitti tarkalla laukauksella maalivahdin.

Tuomas Savukosken tehot pelissä, 0+1. Kuva: Loviisan Tor

Tuomas Savukosken tehot pelissä, 0+1. Kuva: Loviisan Tor

Kotijoukkue pääsi vielä aikalisän jälkeen kaventamaan 7-8 ajassa 56.28 mutta lopullinen niitti ja lopputulos 7-9 syntyi ajassa 58.46 Jonas Hällforsin mailasta.
Ottelun lopussa tunteet kävivät kuumina kentällä ja pelistä muodostui kuten usein salibandyssä näin tasaisissa merkeissä todella jännittäväksi.

Ahtaassa Sport Gardenin hallissa äänentoistolaitteet olivat surkeat, mutta kysymällä pelaajilta suoraan selvisi että Torin pelaajat Iiro Liede (1+2) ja Jesse Tolvanen (1+2) saivat Veikkausmitaleita.

Torin seuraavat pelit pelataan Loviisassa viikonloppuna 22-23 lokakuuta. Molemmat ottelut alkavat kello 17. Launtaina vastustaja on LNM Limingasta ja sunnuntaina tämän hetken sarjajohtaja SB Welhot, jossa entinen Torin pelaaja Sami Aalto on ollut hyvä pistenikkari.

Teksti: Carita Liljendahl

Torin pisteet: Jonas Hällfors 2+0, Iiro Liede 1+2, Jesse Tolvanen 1+2, Conny Lindblom 1+1, Andreas Hietala 1+0, Tommi Taimisto 1+0, Jere Jokinen 1+0, Matias Palm 1+0, Henri Haapala 0+1, Tuomas Savukoski 0+1, Peik Salminen 0+1.

Kovaa vääntöä. Peik Salminen taistelee pallosta. Kuva: Loviisan Tor

Kovaa vääntöä. Peik Salminen taistelee pallosta. Kuva: Loviisan Tor