Tupla-kotiviikonlopusta saldona 2 pistettä

Tor pelasi viikonloppuna lauantaina Welhoja vastaan ja sunnuntaina Vaasaa vastaan. Joukkueeseen saatiin syvyyttä viikonlopuksi, kun paluun Tor-paitaan tehneen Jere Jokisen ja porvoosta siirtyneen Teemu Karvisen peliluvat saatiin kuntoon.

 

TOR – Welhot

Ottelusta Welhoja vastaan kehkeytyi varsinainen launtai-illan jännäri. Ottelu oli erittäin tasainen ja vauhdikas, ja tunnelatausta ei kummaltakaan joukkueelta puuttunut. Ottelussa nähtiin myös liuta mitä erikoisempia vihellyksiä molempiin suuntiin, joka sekoitti ottelun viimeisen erän täydellisesti. Molemmat joukkueet hermostuivat tuomarilinjan täydellisestä muutoksesta 3. erään. Welhot pystyivät pitämään paketin paremmin kasassa ja näin voitto karkasikin Kuopiooon jatko-aijalla lukemin 3-4.

Tor istui jäähyllä peräti 47 minuuttia, joista 37min napsahti ottelun päätyttyä. Torin alivoima toimi hyvin, mutta tuollaisella jäähymäärällä on vaikea voittaa salibandyotteluita. Welhoille jäähyminuutteja vihellettiin 8minuuttia, joista kotijoukkueen ylivoima ei onnistunut maaleja värkkäämään.

Tor siirtyi kolmannessa erässä alivoimalla 3-2, Peik Salminen pääsi nautiskelemaan Niklas Anderssonin mahtavasta esityöstä alivoimalla. Johto ei kuitenkaan kauaa kestänyt, kun Andreas Hietalalle vihellettiin kiinnipitämisestä 2 minuutin rangaistus, jonka Welhot käytti hyväkseen tasoittaen ottelun 3-3 lukemiin. Torilla oli silti voitto käsissään, kun Welhot ottivat kaksi 2minuutin jäähyä viimeiseen kymppiin, muttei ylivoima löytänyt keinoa saada pallo kuopiolaisten maaliin.

Ottelun varsinaisen peliajan päätyttyä sitten alkoi tapahtua. Jopa ehkä ”hieman” ylikorostetusti kaatunut Welhojen hyökkääjä sai narutettua tuomarikaksikkoa, hankkien Dan Forsströmille 2 minuutin rangaistuksen vaarallisesta pelistä! Tämän kotijoukkue selvitti, mutta seuraavaa ei. Jere Jokinen vääntää kulmassa Welhohyökkääjän kanssa, sitten soi pilli. 2minuuttia Jerelle, ja ylivoimalla pallo Torin maaliin, Welhot voittaa jännärin jatkoajalla 3-4.

 

Päävalmentaja Sebastian Freudenthal:

”Ensimmäinen kotiottelu on nyt pelattu ja ikävä kyllä täytyy todeta että kierrokset kävi kaikilla hieman liian korkealla. Ruvettiin liikaa keskittymään tuomareiden tekemiseen ja sehän sitten kostautui myös. Istuttiin ihan liikaa boksissa, vaikka hyvin tapettiin jäähyjä, niin silti meitä vastaan jatkoajalla tehty maali tehtiin meidän pelatessa alivoimalla.

Itse peli oli kyllä huomattavasti paremmalla tasolla kun edellisellä viikolla, eli suuntaus on oikea (tosin että sorruttiin epäolennaisiin tapahtumiin kentällä). Ylivoima ei meillä tänään onnistunut, mutta muuten luotiin kyllä tavittava määrä maalipaikkoja että peli olisi ollut voitettavissa.

Huomenna jatketaan Vaasaa vastaan, ja otetaan opiksemme tämän päivän jäähyilyistä että turhat karsitaan pois. Laitetaan YV toimimaan ja näytetään kotiyleisölle kuinka pisteet voitetaan joukkueelle.”

 

Torin kokoonpano Vs. Welhot

1.kenttä

Aalto – Hietala – Hällfors

Kelloniitty – Forsström

 

2.kenttä

Salminen – Niiranen – Andersson

Sved – Imjack

 

3.kenttä

Lindblom  – Jokinen – Hällsten

Karvinen

 

4.kenttä

Rosqvist – Luode – Flink

 

Mv: Nordström (Hovi)

 

MAALIKOOSTE

 

LEHDISTÖTILAISUUS

Torin tehomiehet:

Andersson 1+1

Salminen 1+0

Hällfors 1+0

Hietala 0+1

Imjack 0+1

 

TOR – VAASA

Viikonlopun toinen ottelu oli jälleen ajoittain parempaa peliä Torilta kuin edellisissä kahdessa ottelussa. Ottelu Vaasaa vastaan oli hyvin erilainen, kuin edellisenä iltana Welhoja vastaan. Vauhti tippui selvästi, eikä aivan niin kiihkeää ottelusta kehkeytynyt.

Tor aloitti ottelun erinomaisesti! Andreas Hietalan kentällinen mätti ensimmäiseen erään kolme maalia (Forsström x2, Hällfors). Vaasa piti palloa enemmän ensimmäisessä erässä, mutta Tor puolusti erittäin kurinalaisesti, eikä päästänyt vaasalaisia maalipaikoille. Erätauolle 3-0 kotijohtolukemissa.

Toinen erä noudatti samaa kaavaa. Vaasa pyöritti palloa puolessa kentässä ja Tor peitti puolustusalueen tiiviisti. Sitten iskettiin vastaan kun oli paikka. Toisessa erässä Torin maalinteon aloitti Peik Salminen, osoittaen todellista pelisilmää. Tor vastahyökkäys päättyi, kun Tor pelaaja ajettiin vastustajan maalia päin. Tilanteesta Torin lähivapari, jonka Peik päätti nopeaan laukaukseen, vaasalaisten vielä keräillessä maalia pystyyn. Hieman huvittavan näköinen tilanne, mutta tuomari ei missään vaiheessa viheltänyt peliä poikki ja tämänhän Peik pelimiehenä käytti hyväkseen. Maalitehtailua jatkoi Forsström illan kolmannellaan vieden kotijoukkueen 5-1 johtoon. Ottelu näytti ratkeavan siihen, mutta vaasalaiset olivat toista mieltä. 9 sekuntia myöhemmin Vaasalaiset tekivät lukemiksi 5-2. Joni Niiranen maalasi vielä erän lopussa lukemiksi 6-2.

Kolmanteen erään Tor sitten lopetti pelaamisen ja passivoitui aivan liikaa. Vaasa nosti karvausta tuottaen passivoituneelle kotijoukkueelle onglemia. Vaasalaiset tekivät pari helppoa maalia, pienoisella onnella ja 2 todella hienoa maalia. Ottelun viimeisellä minuutilla Tor johti vielä maalilla 6-5, mutta vaasalaisten epätoivoinen roiskaisu hyökkäyskulmasta kimposi epäonnisesti Joni Kelloniityn jalasta omaan maalin. Ottelu tasan ja toisena iltana peräjälkeen jatkoajalle.

Jatkoaika ehti vanheta ainoastaan 1:30, kun hurjassa vireessä ollut Hietalan kentällinen, etenkin Dan Forsström ratkaisi ottelun! Hietala peippailee vastustajia kulmassa, pudottaa pallon Forsströmille ja hän napauttaa vasempaan ylänurkkaan ja Danille illan neljäs! Voitto kotijoukkueelle!

 

Torin kokoonpano Vs. Vaasa

1.kenttä

Salminen – Niiranen – Andersson

Jokinen – Sved

 

2.kenttä

Aalto – Hietala – Hällfors

Kelloniitty – Forsström

 

3.kenttä

Luode – Hällsten – Flinck

Lindblom – Karvinen

 

4.kenttä

Rosqvist

 

Mv: Nordström (Hovi)

 

MAALIKOOSTE

LEHDISTÖTILAISUUS

Torin tehomiehet

Forsström 4+0

Salminen 1+1

Hällfors 1+1

Aalto 0+2

Hietala 0+2

Niiranen 1+0