Tor voittoon sarja-avauksessa

Loviisan Tor otti avausvoiton 2014-2015 Divarikaudella Blackbirdsin vieraana lukemin 6-7 (2-3/2-2/2-2). Ottelu pelattiin Nikkilän monitoimihallilla 21.9.

 

Ottelu alkoi Torin vahvalla painostuksella ja jo ottelun 8. minuutilla Tor oli siirtynyt 0-3 johtoon Dan Forsströmin, Joni Niirasen ja Jonas Hällforsin maaleilla. Joukkue pystyi luomaan hyvää pallollista peliä ja puolustaminen oli kurinalaista. Avauserän puolivälin jälkeen kotijoukkue pääsi peliin mukaan ja nousikin Ville Kohon ja Mikko Mannisen maaleilla 2-3 lukemiin, joista mentiin ensimmäiselle erätauolle.

 

Ottelun toinen erä oli erittäin rikkonainen, eikä 5 vs 5 peliä erässä paljoa nähty. Jäähyminuutteja toisessa erässä jaettiin Blackbirdsille 6 minuuttia ja Torille 7 minuuttia. Erän alkuun Blackbirds otti kaksi peräkkäistä 2 minuutin jäähyä, jolloin Tor rokotti 5 vs 3 YV:llä. Peik Salmisen upea forehand-backhand-forehand ja pallo takanurkkaan. Tor 2-4 johtoon. Muutama minuutti myöhemmin Tor pääsi jälleen ylivoimalle. Tällä kertaa tulosta ei tullut, vaan päinvastoin Blackbirds rokotti alivoimalla lukemat 3-4. Ajassa 29:03 tuomittiin Deina Imjackille 5 minuutin rangaistus, joka saattoi tuntua ottelun käännekohdalta. Tor taisteli upeasti alivoimalla ja pääsi kerran rokottamaan alivoimalla Blackbirdsin päätyyn. Maalintekijänä illan toisellaan Forsström. Erän loppuun Torin toinen alivoima, josta Blackbirds kaventi jälleen maalin päähän 4-5.

 

Kolmannessa erässä Blackbirds yritti päästä aktiivisesti laukauksilla maalipaikoille. Erän 6 minuutilla Blackbirds tasoittikin ottelun 6-6 Mikko Piipon toimesta. Tor siirtyi jälleen johtoon ajassa 53:22, kun Sami Aalto onnistui ohjaamaan kulmavaparista tulleen pallon maaliin. Tässä vaiheessa vaikutti että Tor pystyisi hoitamaan ottelun johdossa loppuun saakka pitämällä palloa hallussaan. Pekka Rinkinen pääsi tasoittamaan ottelun maalinedustalta aikaan 57:34, Tor puolustuksen pienoisen nukahduksen johdosta. Tor ei lannistunut vaan Peik Salminen pääsi tälläämään voittomaalin Imjackin upeasta poikkikentänsyötöstä aikaan 58:54. Tor kesti Blackbirdsin lopun rynnistyksen ja näin tärkeät avauspisteet matkasivat Loviisaan.

 

Päävalmentaja Sebastian Freudenthal:

”Alkuun oltiin todella hyviä ja saatiin onnistumisia. Vastustaja ei pystynyt alkuun haastamaan milläänlailla, joten olisiko hyvänolontunne hiipinyt puseroon. Päästettiin Blackbirds turhan lähelle. Sitten kun taas saatiin juonesta kiinni, viimeistely lukuisista maalipaikoista ontui. Mutta pääasia että voitto saatiin aikaiseksi ja näin avauspisteet.

Tästä katseet sitten tulevaan viikonloppuun, jolloin sairastuvalta on tulossa laajuutta rosteriin. Eli hieman lisää hengähdystaukoja pelaajille, jotka uurastavat 5 vs 5 pelin lisäksi YV:llä ja AV:lla. Joukkue odottaa innolla ensimmäisiä kotiotteluita ja toivomme tarjoavamme kannattajille viihdyttävää ja hyvää peliä. ”

 

Torin kokoonpano Vs. Blackbirds

1.kenttä

Aalto – Hietala – Hällfors

Kelloniitty – Forsström

 

2.kenttä

Salminen – Niiranen – Andersson

Sved – Imjack

 

3.kenttä

Lindblom – Luode – Flink

Rosqvist – Vanhala

 

MV: Nordström (Hovi)

 

Torin parhaana pelaajana palkittiin Dan Forsström

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Torin tehot:

Andreas Hietala 0+3

Dan Forsström 2+0,

Peik Salminen 2+0

Joni Niiranen 1+1

Jonas Hällfors 1+0

Sami Aalto 1+0

Deina Imjack 0+2

Joni Kelloniitty 0+1.

 

Maalikooste: