Tor – NST 4-4 ja. (3-2, 0-2, 1-0, 0-0)

Loviisan Tor onnistui nappaamaan pisteen NST:ltä varsin fyysisen kamppailun jälkeen. Tuomareiden salliessa kovaa pelaamisen oli NST ehkä enemmän omalla mukavuusaluellaan. Näin ollen tasapeli voidaan pitää hyvänä tuloksena, vaikka voittoa tarjottiinkin isännille varsinaisen peliajan lopussa.

NST aloitti pelin väkevästi, tilanne oli vieraille 0-2 ennen kuin isännät pääsivät edes lähelle vastustajan maalia. Kotijoukkueen ensimmäisen vaarallisen tilanteen loi kolmosketju (Aalto – Liljenbäck – Jousi). Pian tämän jälkeen Tor onnistui tekemään ensimmäisen maalinsa ottelun parhaana palkitun Niklas Niirasen toimesta. Vieraat passivoituivat tämän jälkeen ja Tor pisti lisää pökköä pesään. Tauolle siirryttiin tilanteesta 3-2 N. Niirasen osuttua toistamiseen ja Ville Lehkosen tökättyä Andreas Hietalan hienon syötön verkon perukoille.

Toiseen erään vieraat tulivat paremmalla jalalla, tuloksena kaksi maalia ja 3-4 johto vieraille kahden erän jälkeen. Niko Nordström otti kuitenkin hienoja koppeja pitäen Torin mukana pelissä.

Kolmannen erän alkupuolella Tor onnistui tasoittamaan pelin hienon syöttökuvion jälkeen. Valtteri Etholen malttoi vielä syöttää Teemu Venäläiselle paikassa jossa suurin osa pelaajista yleensä laittaa ranteet lukkoon. Tor oli jälleen mukana pelissä ja lisää oli tulossa kun Tatu Ruohonen taisteli itsensä puolittaiseen läpiajoon. NST-puolustaja käytti loviisalaisyleisön mielestä mailaansa sääntöjen vastaisesti Tatun pysäyttämisessä, mutta tuomari oli toista mieltä. Kaiken lisäksi Tatulle lätkäistiin todella kovalta tuntuva 2 + 10 min ragaistus epäurheilijamaisesta käytöksestä. Lehdistötilaisuudessa selvisi että tuomarin mielestä Tatu oli katsonut tuomaria haastavasti tilanteen jälkeen.

Jere Liljenbäck otti Ruohosen paikan ja Tor onnistuikin hienosti tappamaan erän kaksi kakkosta. Erän kaksi viimeistä minuuttia Tor pääsi yrittämään ratkaisua ylivoimalla, muttaa rimaa lähemmäksi ei päästy. Jatkoajalla NST:llä oli paras maalintekopaikka, mutta lisäosumia ei nähty.

Torin kausi jatkuu sunnuntaina, jolloin joukkue matkaa Jyväskylään haastamaan sarjajohtaja Happeeta.

Torin tehomiehet: N. Niiranen 2+0, Etholen 0+2, Lehkonen 1+0, Venäläinen 1+0, Hietala 0+1, J. Niiranen 0+1.