Loviisan Torin naisten salibandyjoukkue harjoituspelimatkalla Virossa.

Viron naisten salibandymaajoukkue piti leiriviikonlopun Tallinnassa 11. – 12.8. Joukkue halusi sopivan kovan vastustajan harjoituspeleihin ja Torin naisten salibandyjoukkue saikin kutsun lähteä pelaamaan maajoukkuetta vastaan. Torin naiset lähtivät matkaan innostuneina ja hyviä harjoituspelejä odottaen.

Ensimmäinen harjoitusottelu pelattiin lauantaina 11.8. Kristiinen urheilutalolla Tallinnassa. Torilla oli kasassa 13 kenttäpelaajaa ja maalivahti. Viron maajoukkue lähti ensimmäiseen otteluun tiiviillä ykkösryhmällään. Peliaika oli 3×20 minuttia tehokasta peliaikaa. Ottelu oli hyvin tasainen ja johtoasema vaihtui joukkueiden välillä. Viron joukkue aloitti maalinteon ajassa 2:27 ja meni jo 2-0 johtoon kun peliä oli kulunut 7:23. Pieni hermostuneisuus näkyi Torin pelissä ensimmäisessä erässä. Kyseessä oli Torin ensimmäinen ottelu alkaneella kaudella ja mukana oli myös monta uutta pelaajaa. Tor kavensi ajassa 12:28 Linda Henriksonnin hienon harhautuksen päätteeksi (ei syöttäjää). Tasoitus nähtiin ajassa 17:06. Maalintekijänä Henriksson ja syöttäjänä Vanessa Lehtonen. Tor meni toisessa erässä jo 2-4, maalintekijöinä Laura Lehtola (syöttäjä Miia Meronen) ja Mira Kettunen (syöttäjä Nica Holmberg). Kolmannessa erässä Torin keskittyminen pääsi herpaantumaan ja Viron joukkue meni 6-4 johtoon. Noin kaksi minuuttia ennen loppuvihellystä Tor tuli vielä 6-5 tilanteeseen Mette Weckstenin toimesta (ei syöttäjää), mutta hyvästä loppurutistuksesta huolimatta
tasoitusmaali jäi puuttumaan. Loppulukemat siis Viron maajoukkueen hyväksi 6-5. Kokonaisuutena sekä valmennus että pelaajat olivat kuitenkin tyytyväisiä otteluun ja joukkueen hyvään asenteeseen.

Koska Viron maajoukkueen pelaajarinki oli hyvin laaja, halusivat he pelata vielä toisen harjoitusottelun leiriviikonlopun aikana, jotta kaikki pelaajat saivat peliaikaa. Toiseen harjoitusotteluun joukke olikin laajentanut ryhmäänsä huomattavasti. Torin rinki sen sijaan pienentyi sairastumisen ja selkävaivojen takia. Tämä aiheutti jonkin verran muutoksia ja vajauksia ketjuihin. Peliajaksi sovittiin 3×20 min + 15 min. Torin naiset jaksoivat kuitenkin painaa kovaa loppuun asti ja veivät ottelun nimiinsä selvin 1-4 lukemin. Parannusta edellisen päivän peliin verrattuna tapahtui erityisesti puolustuspään pelaamisessa ja pelitilanteiden viemisessä loppuun asti. Viron joukkue aloitti maalinteon ensimmäisen erän alussa, mutta Tor vastasi ottelun neljästä seuraavasta maalista. Maalintekijöitä olivat Kettunen (Lehtola), Jasmin Sandvik (ei syöttäjää) ja Henriksson (ei syöttäjää). Yksi maaleista kirjattiin Viron joukkeen omaksi maaliksi.

Viikonlopun peleistä jäi joukkueelle erittäin hyvät tunnelmat. Jokainen pelaaja tsemppasi ja antoi kentällä kaikkensa, ja henki joukkueessa oli loistava. Erityismaininnan ansaitsee joukkueeseen liittynyt maalivahti Ritva ”Ippa” Perkiö, joka loistotorjunnoillaan piti koko joukkueen taisteluntahtoa yllä. Myöskin nuori Jasmin Sandvik osoitti kovuutensa kentällä. Pelit antoivat naisille hyvän startin alkavaan kauteen ja niiden pohjalta voidaan lähteä kehittämään joukkueen vahvuuksia ja heikkouksia.

Joukkueessa pelasivat: Marre Ruotsalainen, Nica Holmberg, Linda Henriksson, Niina Raitanen, Mette Wecksten, Mira Kettunen, Ronja Berlin, Vanessa Lehtonen, Cindy Virtanen, Isabella Lehtonen, Laura Lehtola, Miia Meronen, Jasmin Sandvik ja maalivahti Ritva Perkiö. Valmentaja Jarkko Littman, joukkueenjohtaja Leif Holmberg ja Roger Forsman.