RIKKONAISESTA PELISTÄ ANSAITUT KAKSI PISTETTÄ

 
Tor – Happee 10 – 8 ( 2 – 3, 6 – 3 , 2 – 2 )

Yleisöä : 518

Loviisan Tor oli saanut viikonlopun ensimmäiseen kotipeliinsä vastustajaksi Happeen. Ottelusta muodostui hyvinkin rikkonainen useiden jäähyjen ja sekavien tilanteiden ansiosta. Tuomariparin nähtiin epäonnistuneen molempien leirissä. Happee kertoo omassa raportissaan tuomareiden vieneen osaltaan pisteet, mutta samalla voi hieman kysyä myös vieraiden muutaman pelaajan käytöstä kentällä. Avauserässä pahin hölmöilijä selvisi rangaistuksetta, vaikka löi poikittaisella mailalla Andreas Hietalaa niin, että mailakin meni tilanteessa rikkojalta poikki. Sama kaveri oli kuin hellankoukku läpi pelin ja siitä jäi huono maku.

1. Erä

Tor avaa pelin vahvasti ja vyöryttää tasaisesti hyviä hyökkäyksiä Happeen maalille. Tor pääsee myös ylivoimalle, mutta yv on tehoton. Rangaistuksen kärsittyään vieraat ottavat peliä haltuunsa luomalla ylivoimatilanteita solkenaan kotijoukkueen hieman nukkuessa. Happee latoo viiteen minuuttiin peräti kolme maalia ja Torin peli on sekaisin. Valmennus ottaa Kortelaisen maalilta herätelläkseen joukkuetta ja saa samalla hetken aikaa ottaa pelistä uudestaan kiinni. Vajaat neljä minuuttia Grönbergin maalille tulon jälkeen on kotijoukkue maalannut kahdesti Forsströmin ja Etholenin toimesta. Tauolle siirrytään vain maali perässä. Torilta hylättiin myös selkeä maali erässä, kun erotuomari ei huomannut selkeästi verkossa käynyttä palloa.

2. Erä

Tor avaa toisen erän vahvasti ja Jukka Lindgren nostaa kotijoukkueen tasoihin komea rannarilla. Torin muutettu karvaus puree paremmin ja Happee ei pääse vyörymään avauserän tapaan hyökkäyksiin. Juuso Heikkinen vie vielä kerran vieraat johtoon, mutta Joni Niiranen tasoittaa pelin jo seuraavassa vaihdossa. Seuraavassa vaihdossa Peik Salminen lukee kokemuksella ja laukoo Happeen ihmetellessä Torille annettua vapaalyöntiä. Vain reilu minuutti ja Lauri Liikanen tasoittaa pelin komealla pommilla siivestä. Vauhtia on hirmuisesti ja järkeä hivenen vähemmän – yleisö tykkää..Happee ottaa pari rangaistusta ja Tor rankaisee molemmista. Jyri Laineen ensimmäinen kosketus liigassa päättyy maaliin ylivoimalla! Niklas Niiranen rokottaa seuraavassa ylivoimassa, kun Happee sitoo Lainetta pois keskeltä. Torin kolme viimeisintä maalia on syöttänyt upeasti pelannut Andy Hietala. Tor hukkaa vielä pilkun, molemmat joukkueet maalaavat erän loppuun vielä kertaalleen ja tauolle päästään lukemissa 8 – 6. Vauhdikas erä..

3. Erä

Päätöserään Tor joutuu alivoimalle Peik Salmisen saadessa vähintäinkin kyseenalaisen rangaistuksen. Happee käyttää tilanteen heti hyödykseen ja Joonas Pylsy laukoo tarkasti kavennuksen. Vajaan minuutin kuluttua Niklas Niiranen laukoo ottelun komeimman maalin järkyttävällä lämärillä aivan yläpeltiin! Happee saa aikalisänsä jälkeen lähinnä rangaistuksia aikaiseksi, joista osa lämmittää joukkueen totaalisesti. Panu Kotilaisen vitonen lämmittää sitten jo kotijoukkueenkin..Tor hölmöilee kolme miestä oman maalin taakse ylivoimalla, unohtaa vastustajan vapaaksi maalin eteen ja Lauri Liikasella on helppo työ tuoda vieraat maalin päähän. Happee saa vielä kertaalleen rangaistuksen ja tätä Tor ei jätä käyttämättä. Forsström maalaa illan toisensa Tuomas Savukosken tarjoillessa. Loppuun saadaan vielä hässäkkää, kun kuumana käynyt Happee-pelaaja löytää taas itsensä ruuhkan keskeltä huitomassa. Tämän pelurin kuriin saamiseksi ei voinut mitään erotuomarit, eivätkä kyllä Happeen valmentajatkaan, siitä miinusta.

Voitto saatiin hieman sekavankin pelin jälkeen. Peliä saatiin hieman raiteillen toisesta erästä alkaen ja kolmannessa palloa pidettiin paikoitellen jo kypsästi. Molempia joukkueita häiritsi sekava linja ja se aiheutti osaltaan pelin rikkonaisuuden. Torille suuri voitto oli myös kurin säilyminen, siitä suuri plussa. Loukkaantuneiden kirjoihin saatiin jälleen uusi pelaaja, kun Pekka Lindgren loukkasi olkapäänsä ja on varovaisen arvion mukaan pois viikon verran. Ottelusta oli jo ennestään sivussa Nicholas Heiniö, Juuso Meriläinen ja Aigars Belasovs..

Sunnuntaina vastaan asettuu Classic klo 17:00. Kaikki mukaan kannustamaan Tor voittoon!

Kyllä tämä Tor:in yleisö on vertaansa vailla!!!