Klar seger för SB Vaasa

This post is also available in: Finska

LOVIISA SB Vaasa var klart bättre i den första slutspelsmatchen. Segersiffrorna skrevs 4–9 (0–2, 2–4, 2–3).

Matias Palm. Foto: Benny Liljendahl

I den första perioden hade Tor massor av målchanser, ett stolpskott och ett underkänt mål. SB Vaasa höll också ett högt tempo, lagets skott var skarpa och hittade också rätt adress.

Andra perioden började med powerplay för Tor, men laget lyckades inte speciellt bra den här gången i numerärt överläge. I tredje perioden blev det ett powerplaymål, precis i sista sekunden för utvisningen.

Jyri Järvinen och Joni Niiranen. Foto: Benny Liljendahl

Tor gjorde sitt bästa i tredje perioden, men att resa sig från 2–6 underläge var svårt.

– SB Vaasa var i dag det klart bättre laget, säger Peik Salminen efter matchen. I morgon är det ändå en ny dag. I de här slutspelen får man förlora en match, så vi vinner i morgon och även hemma på tisdag.

Salminen sade också att Tor kan prestera mycket bättre än vad laget gjorde på lördagskvällen.

– Spelar man med handbromsen på går det så här.

SB Vaasas tränare Jari Lipsanen konstaterar att grundserien i division ett varit mycket jämn. Slutplaceringarna där berättar inte hela sanningen om lagens kunnande.

– Vi lyckades bra med avslutningarna och hade ett fint målvaktsspel i dag.

Tors tränare Marko Paju säger att laget spel på något sätt var låst.

– Jag vet inte om vi har drabbats av fysisk eller mental trötthet. Vi ska ha ett möte och prata om det här ännu före söndagens returmatch i Vasa. Man skulle ju tro att playoffmatcher får spelarna att tända på alla cylindrar.

Den andra slutspelsmatchen spelas söndagen den 11 mars i Vasa. Om Tor vinner den spelas en tredje och avgörande match i Lovisa tisdagen den 13 mars.

Resultatservice.

Målen på video.