Tredje perioden avgjorde mot EräViikingit

This post is also available in: Finska

LOVISA Matchen mellan Lovisa Tor och EräViikingit Akatemia var mycket jämn under två perioder och ännu i början av den tredje. Tor gick 2–0 till ledningen men gästerna reducerade och kvitterade genom två snabba mål till 2–2. Även då Tor hade tagit ledningen med siffrorna 4–2 lyckades EräViikingit kvitterat till 4–4. Men i tredje perioden ryckte Tor ifrån och vann slutligen med siffrorna 8–4. Det sista målet gjorde hemmalaget i tom bur.

Nicolas Malmberg avancerar med bollen, han noterades för 0+1 i matchen. Foto: Benny Liljendahl

Matchen bjöd på några riktigt snygga mål, till exempel det första som kom efter en passning från bakre planen av Jere Jokinen till Iiro Liede som fanns framför målet och skarvade in 1–0. Liede gjorde också 2–1 från närhåll på passning av Sami Aalto.

Fastän gästerna kvitterade till 2–2 genom två ytterst snabba mål gav Tor inte upp. Jonathan Flinck gjorde 3–2 på passning av Conny Lindblom och bara 17 sekunder senare ökade Peik Salminen på till 4–2 på passning av Joni Niiranen. Till andra pausvila gick lagen i ställningen 4–3.

Tor firar ett av sina åtta mål. Foto: Benny Liljendahl

EräViikingit öppnade tredje perioden starkt och gjorde 4– med ett precist skott som gick in i målvakten Henri Haapaniemis vänstra hörn. Tor kom ändå bra igen och gick till ledningen 5–4 några minuter senare genom Matias Palm (Jesse Tolvanen). 6–4 målet till Tor var resultatet av ett välriktat skott av Joni Kellonitty (Nicolas Malmberg).

Det kanske snyggaste målet i matchen sågs då 55.17 hade spelats. Joni Niiranen slog iväg en lång passning till Jesse Tolvanen som framför målet fintade bort gästernas burväktare. Det sista målet gick in i tom bur. Målvakten Haapaniemi fick passningspoäng och Matias Palm noterades för fullträffen.

Läget i tabellen är mycket jämnt. Sex lag ligger på platserna 8–13, fem av dem har 22 poäng och ett lag har 23. För EräViikingit var poängförlusten svår eftersom laget nu ligger nästsist i tabellen. Tor har fyra matcher kvar i grundserien och parkerar på fjärde plats i tabellen.

Instundande veckoslut möter Tor hemma FBC Turku den 24 februari och söndagen den 25 februari Tiikerit på bortaplan.

Text: Carita Liljendahl

Resultatservice.

Målen på video.

Presskonferens.