Karhut vann i förlängningen

This post is also available in: Finska

LOVIISA Lovisa Tor fick nöja sig med en poäng i grundseriematchen mot Karhut från Björneborg på lördagskvällen. Prestationen var ändå bra eftersom hemmalaget låg under med siffrorna 2–4 då knappt nio minuter återstod, och lyckades kvittera till 4–4 före fulltid. I förlängningen gjorde Karhut sedan segermålet då en minut och arton sekunder hade spelats.

Asko Santero har gjort 4-4 och läget ser ljust ut för Tor. Foto: Benny Liljendahl

Efter sextio minuters spel slutade drabbningen 4–4 (2–1, 0–2, 2–1).

– Vi förlorade i förlängningen så inte var det här en helt dålig match av oss, säger Tors andretränare och spelaren Peik Salminen efter matchen. Matchen var mycket jämn och det bättre laget vann.

Karhuts nya tränare Pekka Nylund konstaterade att två poäng var oerhört viktiga för hans lag. Läget i tabellen i division ett är ytterst jämn. Sju lag kämpar om en plats antingen om kval för att hållas kvar eller om en slutspelsplats.

Jimmy Sved. Foto: Benny Liljendahl

– Lovisa Tor har många erfarna och skickliga spelare, säger Nylund. Vi lyckades hålla dem tillbaka genom att spela i ett högt tempo. Jag tycker också att domarna var bra, deras linje var hård men ändå tillräckligt tillåtande.

Tor drabbades inte av några utvisningar, men Karhut fick två. En av dem var fem minuter lång. Då lyckades Tor inte göra mål, tvärtom var det Karhut som gjorde det viktiga 2–3 målet i numerärt underläge.

Karhut förtjänade sin seger tack vare ett disciplinerat spel. Bollen var i ständig rörelse och Karhut vann nästan alla närkamper.

Söndagen den 11 februari möter Tor på bortaplan M-Team. Matchen i Brunakärr börjar klockan 18.30.

Tors poäng: Jesse Tolvanen 1+0, Sami Aalto 1+0, Jonas Hällfors 1+0, Asko Santero 1+0, Joni Niiranen 0+1, Andreas Hietala 0+1, Iiro Liede 0+1, Dan Forsström 0+1.

Resultatservice.

Målen på video.

Presskonferens.