Tredje perioden avgjorde mot SB Vaasa

This post is also available in: Finska

LOVISA Under två perioder höll Tor och SB Vaasa jämna steg i lördagens grundseriematch i innebandyns division ett. Matchen hade ett högt tempo och spelet var stundvis väldigt fysiskt. Slutsiffrorna skrevs 6–3 (1–0, 1–2, 4–1).

Det blev en del utvisningar i matchen och Tor lyckades utnyttja dem snäppet bättre än motståndarna. Först i tredje perioden då SB Vaasa spelade med fem utespelare mot Tors tre lyckades gästerna göra mål.

Andreas Hietala och Conny Lindblom. Foto: Benny Liljendahl

– Vårt powerplay var inte lika effektivt som Tors, vi lyckades först i tredje perioden, säger SB Vaasas tränare Jani Lipsanen. Tor har också ett vasst anfall och vi har försökt följa lagets matcher särskilt noga för att kunna förbereda oss ordentligt.

SB Vaasas spelare Jesse Palmberg konstaterade för sin del att hans lag visserligen lyckades skapa målchansers, men avslutningarna var det lite si och så med.

– Man måste spela alla tre perioder till slut, annars kan man inte vinna, säger han.

I Tor premierades målvakten Niko Nordström som den bästa spelaren. Han säger att stämningen var bra och kampandan på topp särskilt i sista perioden då Tor spelade i numerärt underläge flera gånger.

Också tränaren Marko Paju var nöjd och konstaterade att Tor gjorde en bra insats.

Niko Nordström premierades som Tors bästa spelare. Foto: Benny Liljendahl

– Särskilt Teemu Karjalainens femma var stark och den här segern var viktig för oss. Vi kunde inte träna såsom vi brukade, en träning ställdes in av säkerhetsskäl då det var snöyra.

Paju säger också att Tor hade lite tur i tredje perioden då bollen studsade rätt väg och laget kunde ta ledningen med siffrorna 3–2.

Tors Nicolas Malmberg premierades med en stjärna av pressen. Också han tyckte att matchen var mycket jämn.

– Andra perioden var ganska svag av oss men lyckligtvis kunde vi bättra på vårt spel i tredje perioden. Tempot var högt och i SB Vaasa finns många stora spelare så det blev också en fysisk match.

Nästa vecka spelar Tor två matcher. Lördagen den 10 februari hemma mot Karhut och på söndagen borta mot ett av de andra topplagen, M-Team.

Tors poäng: Andreas Hietala 2+1, Iiro Liede 1+3, Joni Niiranen 1+1, Sami Aalto 1+0, Jonas Hällfors 1+0.

Resultatservice.

Målen på video.

Presskonferensen.