Två långa resor för Tor

This post is also available in: Finska

Lovisa Tor tog en fin seger i lördags mot Josba i Joensuu i grundserien i innebandyns division ett. Efter en ganska jämn första period fick Tor i gång sitt spel och siffrorna skrevs slutligen 3–11 (2–4, 1–3, 0–4).

– Ja, den första perioden var verkligen jämn. Bägge lagen följdes åt och gjorde mål i jämn takt. Sedan bättrade vi på vårt spel och i mitten av andra perioden lyckades vi gå upp i en ledning som vi sedan kunde hålla. Extra glädjande var fjärde perioden som vi vann 4–0.

Tors  tränare Marko Paju sitter i bussen på väg från Joensuu via Kuopio mot Liminka där hans lag i kväll spelar mot Limingan Niittomiehet. Matchen börjar klockan 18.30. Han medger att en natt på hotell inte nödvändigtvis ger lika bra sömn som en natt hemma, och långa bussresor tär på krafterna men utgångsläget är samma för alla lag. Ett litet bakslag var det också att Asko Santero insjuknade och blev tvungen att resa hem från Joensuu till Helsingfors.

– Men då vi hade 18 spelare plus målvakterna med oss klarar vi oss ännu en match. Vi gör små ändringarna i femmorna och har alltid fördelat ansvaret mellan spelarna på olika sätt inför olika matcher.

Följande hemmamatch spelar Tor lördagen den 3 februari mot SB Vaasa. Matchen mot Ådalens IF som flyttades på grund av cupfinalen spelas tisdagen den 27 februari i Sibbo.

Resultatservice.

Matchen mot LNM slutade med 8-3 seger för LNM.
Resultatservice.