Cupsilver till Lovisa Tor!

This post is also available in: Finska

TAMMERFORS – Tack för den här resan! Vi har fått uppleva många spännande matcher. Och grattis för medaljen. Ett silver är inget att skämmas för.

De här var några av kommentarerna som hördes efter finalmatchen i Finlands cup i innebandy mellan Classic och Tor. Med silvermedaljerna på bröstet träffade Lovisa Tor sin blågula supporterskara som bestod av över hundra personer.

Tor hade i två perioder orkat kämpa bra mot regerande finska mästaren Classic. Till och med så bra att Lovisalaget vann den andra perioden 2–1. På läktaren var Tors fans de absolut ljudligaste. Skulle pris ha delats ut där hade de blågula fansen med sina flaggor, halsdukar och annan rekvisita fått guldmedaljerna. Fansen fick tack också av Classics spelare och av en del personer i publiken för att stämningen var så bra.

Matchen slutade 9–2. Den första perioden gick ganska klart i Classics regi och siffrorna skrevs 3–0. Tor spelade lite försiktigt i början men kom in i matchen ju äldre perioden blev. Den andra perioden dominerades nästan av Tor som också vann den 2–1. Då fick Classic jobba hårt för att sätta stopp på division ett-lagets framfart.

Feliks Heikkinen pratar med Kasper Tähkä efter matchen. Tähkä valdes till Tors bästa spelare och gjorde ett av lagets mål.

Till den tredje perioden kom Classic dock klart för att visa var skåpet skulle stå. Periodens första mål gjordes efter tio sekunders spel. Publiken fick se ytterligare några vackra mål av finska mästarna och när matchen slutade kunde Classic också titulera sig cupmästare.

Tack till fansen!

Tors mål gjordes av Kasper Tähkä och Teemu Karjalainen. Passningarna gavs av Asko Santero och Nicolas Malmberg. Kasper Tähkä belönades som Tors bästa spelare.

Text & foto: Carita Liljendahl

Esa Takalos bilder från cupfinalen, tagna för Salibandyliiga finns här.

Fler bilder finns också på Facebook, i grupperna Loviisan Tor fanit och Loviisan Tor salibandy.

Resultatservice.

Målen på video.

Yles svenska referat efter cupen.

Matchreferat på paakallo.fi.