Två jämna perioder mot Nurmon Jymy

This post is also available in: Finska

Det blev som väntat en jämn kamp mellan Lovisa Tor och Nurmon Jymy i grundserien i division ett. Målkranarna öppnades först i den tredje perioden. Siffrorna berättar ändå inte hela sanningen om matchen fastän Tor tog hem matchen med resultatet 7–2 (1–0, 0–0, 6–2).

Asko Santero (0+1), Jonas Hällfors (3+1) och Kasper Tähkä (3+1). Foto: Benny Liljendahl

Lovisa Tors mål gjordes av Kasper Tähkä (3), Jonas Hällfors (3) och Peik Salminen. Tähkä och Hällfors fick också varsitt passningspoäng, de tre övriga noterades åt Andreas Hietala, Jesse Tolvanen och Asko Santero.

Matchen bjöd på fartfyllt och fysiskt spel. Speciellt efter den första perioden kom känslorna till ytan i det gästande laget som fick två utvisningar. Tor gjorde ändå inte mål i numerärt överläge. Först efter en missad straff i tredje perioden kom första powerplaymålet via Peik Salminen som förde sitt lag till en 3–0 ledning.

Spännande blev det ändå då NJ inom drygt två minuters spel reducerade till 3–2. Tor klarade ändå av att resa sig och fick snyggare siffror på tavlan genom fullträffar av Tähkä och Hällfors. Hällfors gjorde ett mål i tom bur och ett då han slet bollen åt sig fem sekunder före fulltid.

Kasper Tähkä som nyligen fyllt 18 år var nöjd efter matchen. Förra veckans träningar gick bra och att få en plats i öppningsfemma kändes bra. Han konstaterar ändå att varje spelare tvingas kämpa om sin plats i laget, femmornas sammansättningar varierar från gång till gång.

– Det är fantastiskt att spela i Lovisa, publiken är storartad, säger han.

Lovisa Tor försöker få fredagens match mot ÅIF flyttad eftersom laget dagen efter, den 20 januari, spelar om segern i Finlands Cup i Tammerfors.
Nästa match i ettans grundserie spelas den 27 januari på bortaplan mot Josba.

Jonas Hällfors, Leif Holmberg och sektionens ordförande Mikael Forstén. Foto: Benny Liljendahl

Tor–Jymy, resultatservice.

Målen på video.

Presskonferensen.

Tors ordförande Leif Holmberg har fyllt 60 år. Här en video från gratulationstillfället.