Tor vaknade för sent mot Blue Fox

This post is also available in: Finska

– Är man långsam vinner man inga innebandymatcher, och i dag var vi långsamma. Det räcker inte om man spelar bra bara en period.

Tors tränare Marko Paju säger att det naturligtvis kunde skönjas i spelarnas ork att de hade kommit hem från cupmatchen i Seinäjoki först klockan två, tre på natten. Men alla hade varit medvetna om läget och försökt förbereda sig inför en tuff match mot Blue Fox.

Blue Fox vann den jämna kampen med siffrorna 3–4 (0–1, 0–1, 3–2). Tor vaknade först i tredje perioden. Lagledningen möblerade om lite i femmorna, Tor fick upp farten och gjorde ett par snabba mål.

Teemu Karjalainen och Mikael Nyvall i kamp om bollen. I bakgrunden Tors Kasper Tähkä. Foto: Benny Liljendahl

– Vårt tempo dalade lite i tredje perioden, säger Blue Fox tränare Jori Isometsä. När Tor kvitterade väcktes nog tanken om att ska det åter gå så här, att vi förlorar. Men så lyckades vi göra segermålet och poängen var otroligt viktiga för oss. Vi har haft svårt att göra mål fastän vi kunnat skapa mållägen.

Anton Kallvik, Blue Fox bästa spelare, säger att segern över Lovisa Tor, som åtminstone vunnit silver i Finlands cup, stärker självförtroendet.

I Tor premierades målvakten Henri Haapaniemi. Han säger att Tor var bra endast i tredje perioden. Under de två första kändes det stundvis som om laget hade svårt att komma över mittlinjen för att skapa lägen.

Nästa match spelar Tor mot Nurmon Jymy hemma lördagen den 13 januari.

Tors poäng: Sami Aalto 2+0, Jonathan Flinck 1+0, Iiro Liede 0+2, Teemu Karjalainen 0+1.

Resultatservice.

Målen på video.