En poäng av Tiikerit, men gästerna vann straffslagstävlingen

This post is also available in: Finska

– Vi får vara nöjda med en poäng, säger Tors tränare Marko Paju efter matchen Tor–Tiikerit på lördagskvällen. Den här matchen väckte kanske laget.

Asko Santero gjorde två mål i matchen. Foto: Benny Liljendahl

Matchen slutade med siffrorna 6–7 efter straffslagstävling. Då den egentliga speltiden slutade var ställningen 6–6, och förlängningen var mållös. Tor reste sig bra från underläge 3–6, men i straffslagstävlingen var Tiikerits spelare vassare.

– Vi var lite slöa efter torsdagens cupmatch, säger Marko Paju. På den mentala sidan stannade vi kvar i startblocken. Efter det här tar vi en match i taget. Även om vi nu leder serien kan läget förändras under våren. Serien är mycket jämn.

För motståndarnas del säger Mäkelä att två poäng var mycket viktiga för laget.

– Spelet trasade sönder mot slutet, speciellt då det blev många utvisningar. Vi försvarade ändå bra och då man tar i beaktande att vi har många spelare skadade och andra gör värnplikten var den här segern ett stort plus för det ganska unga laget.

Grundserien i division ett fortsätter efter nyåret, men före det möter Tor vinnaren i matchen Nurmon Jymy – NST Lappeenranta. Finska cupens semifinal spelas den 6 januari 2018. Då skulle Tor också ha hemmamatch mot Blue Fox i division ett, men för någon av matcherna måste datumet ändras.

Resultatservice, Tor – Tiikerit.

Målen på video.

Presskonferens.