Tor vidare i finska cupen

This post is also available in: Finska

LOVISA Lovisa Tor är bland de fyra bästa lagen i innebandyns finska cup. Tor besegrade division II-laget Kirkkonummen Rangers med siffrorna 10–6 (3–2, 2–0, 5–4). Rangers stretade ändå bra emot, speciellt i första och i andra perioden.

Yes! Vi är vidare i finska cupen! Foto: Benny Liljendahl

Det var också Rangers som gick till ledningen efter en dryg minut. Tor kvitterade dock snabbt och gjorde sedan även 2–1. Till första pausvila gick lagen i ställningen 3–2.

Också andra perioden var mycket jämn, Tor vann den ändå med 2–0 och siffrorna på tavlan var 5–2.

Tredje perioden började fartfyllt för Tor och det mesta lyckades för laget. På knappt fyra minuter gjorde hemmalaget fyra mål och ställningen var 9–2. Men Rangers hade bestämt sig för att sälja sig dyr och spelade modigt utan målvakt långa stunder för att ha numerärt överläge. Tors ledning knappades in till 9–4, sedan gjorde Jonas Hällfors 10–4 i tom bur, men Rangers gjorde ytterligare två mål efter det. 10–6 kom då 57.20 hade spelats, och efter det lyckades Tor hålla ordning i sina led.

Enligt cupmatchprogrammet möter Tor antingen Nurmon Jymy eller NST från Villmanstrand i semifinalen. Bägge är division ett-lag. De fyra övriga som kämpar om slutspelsplatserna är ligalagen SalBa, Classic, Koovee ja OLS.

Tors poäng: Jonas Hällfors 2+1, Jesse Tolvanen 2+0, Sami Aalto 1+3, Conny Lindblom 1+1, Teemu Karjalainen 1+1, Asko Santero 1+1, Dan Forsström 1+0, Atte Silvennoinen 1+0, Andreas Hietala 0+1, Peik Salminen 0+1, Joni Kelloniitty 0+1.

Resultat från enskilda matcher i finska cupen.

Resultatservice, Tor-Rangers.

Målen på video.