Seger efter straffslagstävling

This post is also available in: Finska

JYVÄSKYLÄ Lördagskvällens match O2-Jyväskylä – Tor var tuff från början till slut. Matchen slutade 6–6 (1–1, 3–2, 2–3). Även efter tilläggstiden var resultatet detsamma och straffslagstävling behövdes för att en vinnare skulle kunna koras. Också i den var det jämnt värre. Sex spelare försökte göra mål och det blev Tors Jere Jokinen som slutligen lyckades och Tor som vann med siffrorna 6–7.

Jere Jokinen lyckades med sitt straffslag. Foto: Benny Liljendahl

– Matchen var mycket jämn, säger Tors kapten Jonas Hällfors. Motståndarna hade spelat bra flera matcher innan, bland annat besegrat NST efter förlängning på bortaplan. Läget i serietabellen säger ingenting om hur bra eller hur svagt ett lag är.

Lovisa Tor beslöt sig för att vara på alerten från första början såsom laget var en vecka tidigare i Åbo. Men också 02-Jyväskylä spelade bra. I laget finns många juniorer som varit med om att vinna FM-guld i Happees spelskjortor.

Matchen var således jämn ända till slutet. Fastän Tor i början av tredje perioden kunde kvittera och även gå till ledningen 4–5 genom två mål av Jesse Tolvanen lyckades också hemmalaget kvittera till 5–5 och sedan gå till ledningen 6–5.

– Peik Salminens kvittering till 6–6 då vi hade spelat 54.27 var därför ett väldigt viktigt mål, säger kapten Hällfors.

Också förlängningen blev lika jämn som matchen dittills varit, och straffslagstävlingen blev verkligen nervpirrande. Fem spelare lyckades inte få mål, och inte den sjätte från Jyväskylä heller, men däremot lyckades Tors Jere Jokinen.

Innan julhelgens paus spelar Tor två matcher. Torsdagen den 14 december kommer Kirkkonummen Rangers på besök i finska cupen. Matchen spelas i Lovisa.

– Vi får inte underskatta motståndaren, säger Hällfors. Rangers har spelat mycket bra och i cupen besegrat bland andra ligalaget Lammin Salibandy. Hoppas vi får en stor publik till hallen, den så kallade sjätte spelaren att stödja oss.

Nästa match i division ett spelas den 16.12 mot Tiikerit i Lovisa med start klockan 17.

Resultatservice.