Klar seger för Tor i Åbo

This post is also available in: Finska

TURKU Tor tog en klar seger i innebandyns divison ett mot FBC Turku på söndagskvällen. Siffrorna skrevs 2-11 (0-5, 0-4, 2-2).

– Allt lyckades för oss ikväll, säger Tors tränare Marko Paju. Första perioden var kanske säsongens bästa, den var rolig att se.

Peik Salminen gjorde två mål mot FBC Turku. Bilden är från matchen mot Erä Akatemia. Foto: Benny Liljendahl

Ett bra försvar och ett piggt anfall bäddade också för framgång i andra perioden. Tor använde sig av alla 18 spelare som var med, och ansvaret fördelades på samtliga.

– I tredje perioden tappade bägge lagen sin intensitet, säger Paju.

En mindre trevlig nyhet inom Tor är att Joni Niiranens ögonskada, som han fick på en träning för några veckor sedan, är rätt allvarlig. Det är oklart om Niiranen kan spela under våren överhuvudtaget.

Jesse Tolvanen har haft en ryggskada och Matias Palm har också varit borta på grund av en knäskadaPalm har ändå kunnat delta lite i träningarna, men det är oklart när han är helt spelklar.

Tors poäng: Asko Santero 3+1, Jonas Hällfors 2+3, Peik Salminen 2+0, Jesse Tolvanen 1+1, Jere Jokinen 1+0, Dan Forsström 1+0, Sami Aalto 1+0, Andreas Hietala 0+4, Iiro Liede 0+1, Atte Silvennoinen 0+1.

Resultatservice.

Följande matcher: 9.12 O2 Jyväskylä – Tor, 14.12 Tor – Rangers (finska cupen), 16.12 Tor – Tiikerit.