NST klart bättre

This post is also available in: Finska

LOVIISA Lovisa Tor har gått från seger till seger på senaste tid i innebandyns division ett. I lördags kom ändå väggen emot då NST från Villmanstrand var bättre med klara siffror. Matchen slutade 2–8 (0–3, 0–2, 2–3).

NST:s Joonas Heiskanen, som gjorde 3+2 i matchen, säger att alla i laget gjorde en jämn insats. En annan nyckel till segern var ett bra försvar.

Gästernas tränare Perttu Kytöhonka var av samma åsikt. NST har satsat på sitt försvar. Dessutom lyckades laget den här gången göra mål i de flesta av lägena som skapades.

Den tredje femman var effektiv i Tor, här Oscar Arnkil. Foto: Lovisa Tor

Lovisa Tors kapten Jonas Hällfors konstaterade att NST var det klart bättre laget. Försvaret bet och spelarna täckte Tors skott bra.

– Vi gavs inte många möjligheter att göra mål.

Den tredje perioden inledde Tor fartfyllt. Speciellt tredje femman jobbade hårt och gjorde också Tors två mål. Speciellt bra spelade Jonathan Flinck och han fick också priset som Tors hungrigaste spelare.

Tors tränare Marko Paju sade att det inte fanns något att bortförklara.

– Vi spelade ett par gånger under cirka tio minuter bra, men NST hade hela tiden en bra drive och vi var mestadels sömniga.

Att några spelare är skadade har inverkat på Tors träningar, men Paju säger att det ändå inte är en förklaring till varför Tor på lördagskvällen presterade så svagt.

Tors poäng: Jonathan Flinck 1+0, Joni Kelloniitty 1+0, Atte Silvennoinen 0+1, Oscar Arnkil 0+1.

I dag söndagen den 19 november är det dags för returmöte i Villmanstrand. Matchen NST–Tor börjar klockan 17.

Text: Carita Liljendahl

Resultatservice.

Målen på video.

Presskonferens.