Tor gick vidare i cupen

This post is also available in: Finska

– Matchen var på något sätt trög och vi uppträdde som sömngångare. Motståndaren gjorde antagligen en av sina bästa matcher, och vår nivå sjönk av någon anledning. Vi gick ändå vidare i cupen och jag är glad bland annat för att de unga spelarna lyckades bra. Nicolas Malmberg gjorde två mål och Henri Haapaniemi spelade utmärkt i målet.

Så här säger Tors tränare Marko Paju efter matchen i finska cupen mellan Lovisa Tor och division II-laget Blackbirds. Slutresultatet skrevs 2–4 (0–0, 2-3, 0–1).

Sami Aalto gjorde det tredje målet i matchen. I bakgrunden Dan Forsström och Conny Lindblom. Foto: Benny Liljendahl

Tor hade i andra perioden ett straffslag. Joni Niiranen ansåg själv att det var mål. Bollen slog i målets bakre metallbalk, men situationen var fort över och domarna godkände inte målet.

Joni Niiranen var säker på att bollen gick i mål då han sköt straffslaget, men situationen var snabb och domarna tyckte annorlunda. Foto: Benny Liljendahl

– Lyckligtvis avgjorde straffslaget inte matchen, säger Marko Paju. Vi kom vidare i cupen och nu är det spännande att se vem vi får till motståndare i nästa omgång.

Tor har nu siktet inställt på fredagens match då det blir toppkamp i grundserien i division ett mot M-Team. Paju tror att det kommer att bli en tuff match.

– M-Team har ett duktigt lag. Vi tar med oss det vi lärde oss från dagens cupmatch, och så måste vi prestera vårt bästa för att kunna vinna på fredagen.

Peik Salminen var borta från cupmatchen på grund av en bristningsskada i låret. Jonas Hällfors hade arbetsförhinder och kunde därför inte delta.

Atte Silvennoinen premierades som Tors bästa spelare.

Tors poäng: Nicolas Malmberg 2+0, Sami Aalto 1+0, Jesse Tolvanen 1+0, Atte Silvennoinen 0+3, Andreas Hietala 0+1.

Resultatservice.

Text: Carita Liljendahl