Tors säsong slut i division ett

This post is also available in: Finska

Markus Hällsten gjorde två av matchens tre mål. Foto: Lovisa Tor

Lovisa Tors säsong i division ett tog slut på fredagskvällen. Efter första perioden ledde Lovisalaget med 1-0, men då matchen slutade visade siffrorna på tavlan 3-9 till Karhut som fortsätter i slutspelsserien.

– Vi försökte vårt bästa men om man inte får bollen i mål kan man inte heller vinna, säger Tors spelande tränare Peik Salminen efter matchen. Karhuts målvakt spelade helt lysande och gjorde avgörande räddningar. Det bättre laget vann i dag, jag kan inte annat än gratulera.

Karhuts tränare Jani Kannosto konstaterar att hans lag lyckades med att hålla tempot uppe.

– Tor kämpade bra emot, men kvitteringsmålet till 1-1 och ledningsmålet därefter var viktiga för oss.

Karhuts Joni Halminen, som noterades för 2+1 i matchprotokollet, sade att hans lag efter en passiv inledning vaknade. Efter det lyckades man med såväl forechecking som avslutningar.

Tors kapten Jonas Hällfors sade för sin del att hans lag var bra laddat och gjorde en stark första period.

– Då hade vi också massor av målchanser som vi borde ha lyckats utnyttja. Men sedan gick det lite som i Björneborg i onsdags. Det var Karhut som lyckades bättre med sina avslutningar.

Tors spelare Tuomas Savukoski och Conny Lindblom. Foto: Lovisa Tor

Karhut vann den andra perioden 4-0 och den tredje 5-2. Den sista fullträffen satte gästerna i tom bur då Tor spelade med sex utespelare mot fem och utan målvakt.

I Tor gjorde Markus Hällsten två mål och Jonas Hällfors ett. Passningspoäng fick Joni Kelloniitty, Alvar Luode och Jesse Tolvanen.

Peik Salminen var efter matchen tydligt rörd då han fick ta emot priset som lagets bästa spelare. Hemmapubliken gav också honom och hela laget ett stort tack med applåder för säsongen.
På presskonferensen sade Salminen att innebandyn är en stor och betydelsefull gren för honom. Han har ännu inte bestämt sig om han fortsätter som spelare eller tränare, eller om hans spelarkarriär tar slut efter den här våren.

Efter presskonferensen passade innebandysektionens ordförande Mikael Forstén på att gratulera Karhut till fortsatt spel i playoff. Han tackade också Peik Salminen för ett gott arbete och en lyckad säsong.

– I början av hösten var inte förutsättningarna de bästa. Det har inte heller alltid varit lätt för dig som tränare då många spelare bor på olika orter. Skador har drabbat er såsom det brukar ske i den här sporten. Utmaningar har det alltså funnits gott om, men du lyckades ändå lotsa laget till slutspel.

Säsongen 2016-2017 är nu slut för representationslagets del, men Lovisa Tor tänker redan på följande säsong. Fyra spelarkontrakt har undertecknats. I laget fortsätter nästa säsong i alla fall Stefan Brusas, Conny Lindblom, Alvar Luode och Nicolas Malmberg.

Text: Carita Liljendahl

Resultatservice.

Målen på video.