Tor fortsätter övertyga

This post is also available in: Finska

Ett trettiotal entusiastiska Torsupportrar höll i gång med trumma, brandsirén, sånger och hejarop i Kuopiohallen i lördags. Hemmalaget Welhot, som också hör till toppskiktet i division ett, gjorde i och för sig första målet. Men efter Tors kvittering till 1-1 var det också mest Tor som höll i taktpinnen.

Conny Lindblom har gjort 1-3 på Tuomas Savukoskis passning. Foto: Lovisa Tor

Första perioden var jämn och slutade 1-1. Men slutsiffrorna var inte vackra för hemmalaget, Tor vann med 3–11 (1–1, 1–5, 1–5). Bakom den starka insatsen stod hela laget där speciellt försvaret spelade disciplinerat. Ett specialomnämnande förtjänar ändå målvakten Niko Nordström,  han fick Veikkaus bronsmedalj. Även de yngsta spelarna i laget gjorde väl ifrån sig med både mål och poäng. Conny Lindblom noterades för två fullträffar, medan Alvar Luode, Nicolas Malmberg och Stefan Brusas fick passningspoäng. Som Tors och matchens bästa spelare belönades arbetsmyran Tuomas Savukoski.

Matchen var fartfylld nästan från början till slut och stundvis även fysiskt då spelarna tacklade varandra mot sargkanterna. Domarna gav bara tre utvisningar, två av dem till Tor. Men det blev inga mål i numerärt överläge för någotdera lagen.

Jesse Tolvasen saldo Kuopiossa oli 1+1. Foto: Lovisa Tor

Även om Tor ledde i början av tredje perioden med siffrorna 2-6 kändes matchen spännande för fansen. I innebandy kan mycket hända på kort tid. Hemmalaget gjorde också sitt bästa för att reducera och sköt mycket på mål. Men där var Nordström den sista och säkra utposten.

Iiro Liede gjorde 3-9 återstod tio minuter av matchen. Helt avgjord kändes matchen först då Tommi Taimisto på straffslag slog in 3-10. Det sista målet innebar hattrick för Matias Palm.

Tors poäng: Matias Palm 3+0, Tommi Taimisto 2+2, Conny Lindblom 2+0, Jesse Tolvanen 1+1, Iiro Liede 1+0, Joni Kelloniitty 1+0, Peik Salminen 1+0, Nicolas Malmberg 0+1, Jonas Hällfors 0+1, Tuomas Savukoski 0+1, Stefan Brusas 0+1, Markus Hällsten 0+1, Alvar Luode 0+1, Mikko Valto 0+1.

Ikväll spelar Tor på bortaplan mot LeBa SB. Matchen kan bland annat följas här.

Målen på video.

Resultatservice.

Julle Sumén. Foto: Lovisa Tor

Bakom avbytarbänken fanns också Tors spelare Julle Sumén på plats i Kuopio i lördags. Hans knä har varit inflammerat över två månader.

– Jag har spelat med hjälp av värkmediciner, säger Sumén. I början trodde läkarna att det är något problem med menisken, men magnetröntgen visade att det bara är en elakartad inflammation, en så kallad plica skada.

Skadan uppstår vanligtvis då en idrottare belastat sitt knä en längre tid på felaktigt sätt.

– Målet är att knäet inte ska behöva opereras, och mitt personliga mål är att kunna spela playoffmatcherna. Efter det är det rehabilitering som gäller hela sommaren.

Sumén hade tidigare problem också med sitt vänstra knä. Då var det frågan om en broskskada och han var orolig för att karriären skulle vara över. Skadan läkte dock men nu är det högra knäet han har ont i.

– Det här är på intet sätt en typisk innebandyskada, säger Sumén som är 30 år gammal. Jag tror att det här är en ganska vanlig belastningsskada. Jag har ju ändå sysslat med idrott i 24 års tid.

Text: Carita Liljendahl