Snabba mål avgjorde mot ÅIF

This post is also available in: Finska

– Några snabba mål avgjorde matchen till vår fördel, speciellt då vi kunde rycka ifrån i första perioden. I den andra perioden var ÅIF bättre och ställde till med utmaningar för oss. Men tack vare en timeout i rätt tid fick vi ordning på spelet igen. Det här var en viktig seger.

Mikko Valto (Tor) och Mikko Piippo (ÅIF). Foto: Marina Tolonen

Det här konstaterar Tors spelande tränare Peik Salminen efter fredagens match i Sibbo. Den slutade med seger för Tor, siffrorna skrevs 8–11 (1–4, 4–4, 3–3).

Salminen säger att Tor har ett bra lag och att säsongen hittills gått bra. Ibland är det ändå svårt att få alla spelare samtidigt till träningarna eftersom avståndet mellan Lovisa och hemorterna för en del av dem är stort.

­– Efter den här matchen är jag i alla fall väldigt stolt över vårt lag och dess inställning till matchen.

ÅIF:s tränare Sebastian Freudenthal konstaterade att matchen bjöd på bra stämning och känslor.

– Kanske vi var något överladdade. I den andra perioden var vi lite bättre än Tor, men inte klarade vi i något skede av att på allvar utmana våra motståndare.

Tor gick till ledningen med Peik Salminens mål i första perioden då 12.05 hade spelats. Före detta Torspelaren Dan Forsström kvitterade till 1-1 i numerärt överläge vid 16.26. Efter det här var det i det stora hela Tor som dominerade matchen, och tre mål på dryga två minuter i slutet av perioden visade sig bli avgörande.

En stor del av publiken hade kommit för att heja på Tor. Foto: Lovisa Tor

Fastän den andra och den tredje perioden slutade 4–4, 3–3 var det ändå Tor som hela tiden hade ett litet övertag. Julle Suméns snabba öppningsmål i början av andra perioden betydde 1-5 och efter det hade ÅIF svårt att komma helt ikapp.

Tor ligger nu trea i serien och har två veckor på sig att koncentrera sig inför de två följande matcherna. De spelas på bortaplan 11–12 februari mot Welhot och LeBa-86.

Text: Carita Liljendahl

Tors poäng: Tommi Taimisto 3+0, Jesse Tolvanen 2+2, Peik Salminen 2+0, Iiro Liede 2+0, Jonas Hällfors 1+1, Julle Sumén 1+0, Tuomas Savukoski 0+4, Andreas Hietala 0+3.

Ådalens IF:  Jyri Laine 2+0, Dan Forsström 1+1, Mikko Piippo 1+1, Jimmy Sved 1+1, Jan Qvickström-Helling 1+0, Tony Boman 1+0, Miro Herlin 1+0, Anton Ylä-Autio 0+1, Rando Kramm 0+1, Markus Mitikka 0+1, Kimmo Pekkanen 0+1, Atte Huovinen 0+1.

Resultatservice.