En förlängningsseger som smakade

This post is also available in: Finska

Det var en mycket jämn match som publiken fick se på lördagskvällen i division ett då Tor mötte Nurmon Jymy. Efter tre perioder var ställningen 4-4, men då lagen i förlängningen hade spelat en minut och 37 sekunder gjorde Peik Salminen det förlösande 5-4 målet på passning av Tommi Taimisto.

Julle Sumén (9) har gjort 3-3 till Tor. Foto: Benny Liljendahl

Julle Sumén (9) har gjort 3-3 till Tor. Foto: Benny Liljendahl

Jymys tränare Jarmo Eteläaho konstaterar att hans lag gjorde en ganska lat insats i första perioden. Efter det blev spelet bättre och Jymy hade till och med ett stolpskott.

– Men vi lät Tor komma åt att göra två enkla mål och den här förlusten grämer verkligen.

Också spelaren  Hannu Palomäki var deppad.

– Vi har en lång resa hem och att förlora i förlängningen svider faktiskt mycket. Men man kan väl säga att bägge lagen spelade aktivt och forecheckade mycket. Dessutom spelade målvakterna bra.

Nicolas Malmberg i farten. Foto: Carita Liljendahl

Nicolas Malmberg i farten. Foto: Carita Liljendahl

Tuomas Savukoski som premierades som Tors bästa spelare säger att Nurmon Jymy gav hårdare motstånd än väntat.

– Vi tvingades jobba hårt men därför smakade det också extra gott med en seger i förlängningen.

Tors spelande tränare Peik Salminen var förstås nöjd både med sitt lags insats och med den möjlighet han fick att avgöra matchen. Tommi Taimisto befann sig bakom målet och fick iväg en passning framför mål där Salminen fanns på plats.

– Det var en mycket jämn match som hade kunnat sluta hur som helst, säger Salminen. Vi hade många lägen att göra mål, men Jymys målvakt spelade utmärkt. Det gjorde också vår Niko Nordström.

Salminens och lagets tankar går nu redan till morgondagens match mot Josba från Joensuu. Den spelas i Lovisa idrottshall och börjar klockan 17.

Tor – Nurmon Jymy 5-4 efter förlängning, (1-0, 1-2, 2-2, 1-0).

Tors poäng: Peik Salminen 2+1, Tuomas Savukoski 1+1, Jere Jokinen 1+0, Julle Sumén 1+0, Tommi Taimisto 0+2, Andreas Hietala 0+1.

Resultatservice.

Målen på video.

Text: Carita Liljendahl