Dramatik i Björneborg

This post is also available in: Finska

Lovisa Tor höll på att tappa sin 6-3 ledning till oavgjort 6-6 under den sista spelminuten i lördags i Björneborg. Hemmalaget inledde en frenetisk jakt på reducering och kvittering då bara trettio sekunder återstod av matchen. Kvitteringsmålet 6-6 godkändes ändå inte eftersom en spelare slog in bollen med handen.

Slutsiffrorna i matchen Porin Karhut – Tor skrevs 5-6 (2-0, 1-6, 2-0).

I den första perioden spelade Tor som ett gäng sömngångare. Laget gjorde sig skyldigt till passningsfel och rätt ofta kom motståndarna åt att skjuta fritt. Om inte Niko Nordström hade spelat så bra som han gjorde i Tors mål hade Karhuts ledning kunnat vara större än 2-0 då det blev pausvila. Nordström var också den sista starka utposten genom hela matchen och hade mycket väl kunnat få en av Veikkausstjärnorna.

Tommi Taimisto i flygande fläng. Foto: Lovisa Tor

Tommi Taimisto i flygande fläng. Foto: Lovisa Tor

Till andra perioden kom Tor som ett pånyttfött lag. Endast nio sekunder hade spelats då Julle Sumén sköt 2-1 på passning av Jesse Tolvanen. Vid 24.57 utjämnade Peik Salminen till 2-2 på passning av Tommi Taimisto. En knapp minut senare var Tor redan upp i ledningen då Jonas Hällfors fick in en fullträff då 25.44 hade spelats. Passningspoängen gick till Andreas Hietala.
Karhut kom ännu åt att kvittera till 3-3 men efter det höll Tor i taktpinnen. Hemmalaget åkte på en utvisning och Tor utnyttjade den i sista sekunderna då Henri Haapala från vänstra kanten hittade en ledig Jonas Hällfors som pangade in 3-4.
Mot slutet av andra perioden fick Tors supportrar fira ytterligare två gånger då Jere Jokinen gjorde 3-5 och Jonas Hällfors 3-6.

Tredje perioden var sedan ytterst jämn. Tor klarade av två utvisningar utan bakslag, och ingen kunde då ana hur spännande matchen ännu skulle bli. Då 51.04 hade spelats skadade Henri Haapala sitt knä och tvingades lämna planen. Tor lyckades ändå hålla ihop sitt spel tills en minut av matchen återstod.
Då matchuret visade 59.06 åkte Tors Julle Sumén på en fem minuters utvisning. Det var då Karhut inledde en press utan like och fick publiken med sig genom att första reducera till 4-6 och några sekunder senare till 5-6. Otroligt nog klämdes ännu 6-6 in men målet godkändes inte. Då blev Karhuts Juha Tikka så sur att han flög på domaren, vilket ledde till att han fick en fem minuters utvisning och en på 25 minuter.
Även Tors supportrar blev hotade med att få på käften om inte brandsirenen bars ut.

Jere Jokinen (7) och Tommi Taimisto gratulerar Peik Salminen som gjort 2-2. Foto: Lovisa Tor

Jere Jokinen (7) och Tommi Taimisto gratulerar Peik Salminen som gjort 2-2. Foto: Lovisa Tor

Andreas Hietala fick efter matchen en Veikkausstjärna och Jonas Hällfors fick tre.
Tors poäng: Jonas Hällfors 3+0, Julle Sumén 1+1, Peik Salminen 1+0, Jere Jokinen 1+0, Tuomas Savukoski 0+1, Tommi Taimisto 0+1, Henri Haapala 0+1, Jesse Tolvanen 0+1, Andreas Hietala 0+1.

Tormöter samma lag, Porin Karhut, lördagen den 5 november. Matchen börjar klockan 17 i idrottshallen.

Resultatservice.