NST bättre med siffrorna 7-4

This post is also available in: Finska

Jesse Tolvasen tehot pelissä 2+0. Foto: Benny Liljendahl

Jesse Tolvasen tehot pelissä 2+0. Foto: Benny Liljendahl

– Vårt spel håller inte riktigt ihop nu. Vi har svarta stunder då ingenting lyckas. Sedan kan vi spela tio minuter riktigt bra tills spelet åter klappar ihop. Vi borde få ett mer stabilt spel till stånd.

Så här säger Tors målvakt Henri Haapaniemi efter förlusten mot NST i division ett i söndags. Han gjorde själv en bra match med många fina räddningar, men det räckte inte för att rädda laget.

Efter att ha haft de där mörka minuterna i andra perioden då NST gjorde tre mål på tre minuter fick Tor i gång sitt spel. Laget spelade fartfyllt och skapade fina lägen, och reste sig från 4-1 till 4-3. Men då fem minuter återstod av matchen drog Tuomas Savukoski på sig en fem minuters utvisning för våldsamt spel. Då även fler utvisningar följde efter det, två till för Tor och en för NST, var matchen punkterad.

Första perioden var jämn och även om det var NST som gick till ledningen 1-0 kunde Tor utjämna genom Jesse Tolvanen till 1-1 då en och en halv minut återstod. Tor hade två power play i perioden men lyckades inte göra mål under dem.

I andra perioden ryckte NST i från med sina tre snabba mål. Reduceringen 4-2 gjorde Jonas Hällfors i powerplay på ett långskott.

Tredje perioden blev fartfylld och Tor jagade bra. Jesse Tolvanens vändskott gav 4-3 vid 44.53 och fastän NST ökade ledningen till 5-3 kom Tor ännu igen då Markus Hällsten utnyttjade NST:s försvarsmiss och gjorde 5-4. Efter det kom utvisningarna och trasade sönder spelet.

Nytt försök att ta de första poängen i serien får Tor göra på hemmaplan onsdagen den 12 oktober. Matchen börjar 18.30 i idrottshallen och för motståndet står HIFK.

Matchprotokoll.

Text: Carita Liljendahl

Nicolas Malmberg jagar bollen. Foto: Benny Liljendahl

Nicolas Malmberg jagar bollen. Foto: Benny Liljendahl