Tor – Erä Akatemia 5-7

This post is also available in: Finska

Divison ett började för Lovisa Tors del söndagen den 25 september.
Erä Akatemia från Helsingfors var bättre med siffrorna 7-5.

Torin paras pelaaja Tommi Taimisto ja valmentaja Peik Salminen.

Tors bästa spelare Tommi Taimisto och lagets tränare Peik Salminen. Foto: Carita Liljendahl

– Vi har ännu en del att lära oss, säger tränaren Peik Salminen. Men inte var det här en helt dålig match. Vi hade kunnat vara bättre i powerplay, men den här gången var motståndaren helt enkelt bättre än vi.

Till Tors bästa spelare utsågs Tommi Taimisto. Han tycker också att Tor har en hel del att bättra i sitt spel.
– Ibland spelade vi riktigt bra. Sedan säckade vi ihop, gjorde oss skyldiga till dumma fel och tog en del onödiga utvisningar. Men på söndag åker vi till Villmanstrand för att vinna.

Eräs tränare Bengt Lodenius konstaterade att hans lag hade gått in för att ta så få utvisningar som möjligt. Så gick det inte riktigt, för i första perioden fick Erä fyra utvisningar. Tor kunde göra mål under en av dem, men efter det klarade Erä Akatemia sitt boxplay mycket bättre.

Jussi Mäkinen, Eräs bästa spelare, konstaterade att målskyttet inte just nu verkar vara ett problem för hans lag.
– Vi har ett ungt lag och det kändes roligt att spela inför en så entusiastisk publik som Lovisa har. I första perioden var publiken så högljudd att man knappt hörde vad spelkompisarna sade på planen.

Conny Lindblom ja Erän Ilmari Aarela.

Första perioden slutade 2-2. Tor hade kanske ett litet övertag speciellt då Erä fick fyra utvisningar. Men endast under en av dem lyckades hemmalaget göra mål.
Efter det här fick gästerna allt mer grepp om spelet. I andra perioden gjorde laget tre mål på sex och en halv minut och tog ledningen med 6-3.
I sista perioden tog Tor ut målvakten då fyra minuter återstod. Laget lyckades reducera till 4-6 och 5-7, men trots idoga försök räckte det inte till seger den här gången.

Tors poäng: Jonas Hällfors 2+1, Julle Sumén 1+1, Tommi Taimisto 1+0, Jesse Tolvanen 1+0, Andreas Hietala 0+1, Jere Jokinen 0+1, Markus Hällsten 0+1.

Tors följande matcher:
2.10 kl. 17 NST Lappeenranta – Tor.
12.10 kl. 18.30 Tor – HIFK.
14.10 kl. 19 FBC Turku – Tor.

Matchprotokoll

Målen på video

Presskonferensen