Torin miehille kauden ensimmäinen voitto

This post is also available in: ruotsi

Iloiset pelaajat ottelun jälkeen. Kuva: Benny Liljendahl

Iloiset pelaajat ottelun jälkeen. Kuva: Benny Liljendahl

– Tosi tärkeä voitto meille, olen tyytyväinen. Vaikka meidän peli ei aina näytä toimivan se ei tarkoita että tehdään asiat väärin. Vastustaja oli välillä parempi ja pelasi hyvin varsinkin toisessa ja kolmannessa erässä. Hyvä että meidän ylivoimapeli toimi tänään, sillä voitettiin näillä maaleilla.

Näin sanoo Torin pelaajavalmentaja Peik Salminen joka keskiviikkoiltana itse oli pelikunnossa ja teki tehot 0+2.

– Minulla oli kyllä muutama hyvä maalintekopaikka mutta kun ei onnistunut niin ei onnistunut, hän toteaa.

Tor otti kauden ensimmäisen voittonsa numeroin 7-5 (4-0, 1-2, 2-3). Vastustaja HIFK on edelleen sarjan viimeisenä, neljän pelin jälkeen joukkueella on yksi piste.

Torin paras pelaaja Tommi Taimisto (2+1) totesi lehdistötilaisuudessa että pelin ensimmäiset kymmenet minuutit olivat kotijoukkueen kauden parhaat. Sen jälkeen HIFK ryhdistäytyi ja Tor ei enää saanut helppoja maalintekopaikkoja.
Vastustajien maalissa pelasi entinen Torin pelaaja Paolo Keinänen. Heikon ensimmäisen erän jälkeen Keinänen pelasi loistavasti kaksi erää ja teki muun muassa haamutorjunnan rankkaritilanteessa.

HIFK:n valmentaja Marko Paju toteaa hänen joukkueensa nukkui ensimmäisessä erässä.
– Kun vastustaja pääsee 4-0 karkuun se on liikaa tällä tasolla. Jäähyt sotkivat myös peliämme.

Tommi Taimisto, Torin paras ja tehot 2+1. Kuva: Benny Liljendahl

Tommi Taimisto, Torin paras ja tehot 2+1. Kuva: Benny Liljendahl

Tor avasi ottelun hienosti ja meni 1-0 johtoon kun Andreas Hietalan laukaus oikealta laidalta yllätti Keinäsen. 2-0 ja 3-0 oli ylivoimamaaleja, toinen Tommi Taimiston ja toinen Julle Suménin. Kun pelikello näytti 8.33 syntyi jo Torin neljäs maali Jere Jokisen kaukolaukauksesta. Tämän jälkeen HIFK oli vaihtamassa maalivahtia mutta varaveskarilla oli vääränvärinen pelipaita ja näin joutui Paolo Keinänen jatkamaan.

Toinen erä oli sitten tasaisempi. HIFK kavensi 4-1 ajassa 23.44 mutta Tor meni johtoon 5-1 Tommi Taimiston ja Peik Salmisen ansiosta.
Ajassa 35.57 Tor sai kaksi jäähyä mutta pelasi hyvää alivoimaa ja loi jopa vaarallisia tilanteita. Lähellä osumia oli ainakin Conny Lindblom, Julle Sumén ja Andreas Hietala kunnes HIFK pääsi kaventamaan 5-2 ajassa 37.39.

Kolmannessa erässä erehdys Torin puolustukessa johti tilanteeseen 5-3 ja kun HIFK ajassa 46.24 teki 5-4 tuntui siltä että ottelun lopputulos oli täysin auki. Tämän jälkeen vierasjoukkue otti kolme jäähyä joista kaksi tuli ajassa 48.48 ja silloin Tor ratkaisi tekemällä 6-4 ja 7-4, maalintekijät Tuomas Savukoski ja Jonas Hällfors.
HIFK kavensi vielä ajassa 56.21 7-5 mutta sen jälkeen ei enää syntynyt maaleja edes vaikka Torille tuomittiin rangaistuslaukaus.

Perjantaina 14.10 Tor matkustaa Turkuun. Ottelu FBC Turkua vastaan alkaa kello 19.

Teksti: CARITA LILJENDAHL

Torin pisteet: Tommi Taimisto 2+1, Julle Sumén 1+1, Jonas Hällfors 1+1, Andreas Hietala 1+0, Jere Jokinen 1+0, Tuomas Savukoski 1+0, Peik Salminen 0+2, Jesse Tolvanen 0+1, Henri Haapala 0+1.

Torin parhaat pelaajat:
Östnylandlehden 3 tähteä: Tommi Taimisto.
2 tähteä: Conny Lindblom.
1 tähti: Julle Sumén.
Nälkäisin pelaaja: Julle Sumén.

Tulospalvelu.

Lehdistötilaisuus, video.